you-know Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 (edytowane) Na forum jestem od dawna i choć mało się udzielam w końcu zdecydowałem się pokazać co u mnie w terrarium piszczy:) Niestety zdjęcie wyglądają jak robione schabowym ale póki co nic prócz aparatu w telefonie nie mam. No to lecimy: na dobry początek pływacze Utricularia pubescens /Serra do Caraca, Minas Gerais, Brazil/ niedawno kupiony ale już cieszący moje oko kwiatkiem U. bisquamata "Betty's Bay" i porównanie Betty's Bay z Baines kloof moja kilka dni temu przekwitła Sarracenia flava var. atropurpurea /Blackwater State Forest, Florida, USA/ pora na bukłaczek i coś niemięsożernego, Mediolobivia orurensis SE135 Mam nadzieję że moi zieloni mordercy się wam spodobają Edytowane 13 Czerwca 2015 przez you-know Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 Szczególnie ostatni z pomarańczowym kwiatkiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 20 Lipca 2015 Autor Share Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) Kolejna porcja mojej zieleniny. Tym razem muchołówki mix (sawtooth, bohemian garnet, dente traps) Wacław wraz z mistrzami drugiego i trzeciego planu. zbliżenie na pułapkę Cross teeth który nie chce się wybarwiać i jedyna aktualnie otwarta pułapka muchołówki w ciapki z własnych krzyżowań, wraz z siostrą której aspiracje kończą się na byciu typicalem i coś innego niż mięsożery Discocactus horstii HU360 mam nadzieję że foty mimo marnej jakości przypadną do gustu Edytowane 20 Lipca 2015 przez you-know Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Fotki super pomimo, że to tylko schabowy Kaktus z pomarańczowym kwiatem piękny !! No i zazdroszczę kwiatka Betty's Bay...mój rozrasta się tylko zieleniną Jakieś dokładniejsze wskazówki jak doprowadzić do kwitnienia ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 20 Lipca 2015 Autor Share Napisano 20 Lipca 2015 Mój przyszedł już z rosnącym pędem więc kwiatek nie w pełni jest moją zasługą no i aktualnie roślinka też tylko w zielone inwestuje. Ale zauważyłem że bisquamata (Baines Kloof) kwitnie tylko jak ma duuuuużo słonca więc z Betty's bay pewnie podobnie. P.S. Biedronko zakwitł gratisowy pływacz który jest u mnie, niestety kleistogamicznie wiec nadal będzie NN. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Chyba czas zrobić przemeblowanie na parapecie Moj ma duzo słońca ale jest moment, że rama okna zasłania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 20 Lipca 2015 Autor Share Napisano 20 Lipca 2015 Jak swoje przestawilem w miejsce gdzie rama zasłania zaczęły kwitnąc jedynie kleistogmicznymi kwiatkami, normalnie kwitna samosiewki w muchołówkach stojące pod chmurką i te w tych cześciach terra gdzie nic na nie cienia nie rzuca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 mix (sawtooth, bohemian garnet, dente traps) Dlatego właśnie podoba mi się sadzenie paru muchołówek w jednej doniczce. ( : Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi