Skocz do zawartości

Rośliny Shamo

Shamo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Choć na forum nie zaglądam tak często jak większość z was to jednak dzięki wiedzy tutaj zawartej z powodzeniem prowadzę swoją własną małą hodowlę roślin owadożernych. Serdecznie wam wszystkim dzięki za stworzenie takiej fajnej społeczności. W zamian za to ile mogłem stąd wyczytać i wszystkie wasze rady chciałbym podrzucić kilka zdjęć swoich roślin, planuje systematycznie powiększać swoje zbiory i co jakiś czas się pochwalić. Choć daleko mi do profesjonalisty to i tak na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony z tego co udało mi się osiągnąć. Zapraszam do obejrzenia zdjęć!

Rzut na całość

DSC_1331.JPG

Sarracenia 'Chelsonii' wraz z niezidentyfikowaną muchołówką która to odbija już 3. raz

DSC_1336.JPG

DSC_1337.JPG

DSC_1338.JPG

Nepenthes 'Hookeriana moja największa duma, stracił swoje dzbanki i podupadł, ale na szczęście jak tylko zacząłem go doświetlać to odbił, kilka dni temu otworzył mój 1. dzbanek

normal_DSC_1339.JPG

normal_DSC_1340.JPG

normal_DSC_1342.JPG

Drosera capensis moja pierwsza roślina, wielokrotnie większa od tego maluszka którego dostałem od dziewczyny

normal_DSC_1345.JPG

normal_DSC_1346.JPG

normal_DSC_1347.JPG

Dionaea muscipula 'Red-green'

normal_DSC_1348.JPG

normal_DSC_1351.JPG

Mały, wielki mix czyli - Drosera derbyensis, Drosera aliciae, Dionaea muscipula 'Royal Red' i niezidentyfikowana muchołówka nr. 2

normal_DSC_1352.JPG

normal_DSC_1357.JPG

normal_DSC_1358.JPG

normal_DSC_1359.JPG

normal_DSC_1360.JPG

normal_DSC_1362.JPG

Mam nadzieje że rośliny się podobają. To wszystko też dzięki wam ^_^

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem napisać identycznie to samo co Scavell xD

Mimo skromnych rozmiarów, hodowla prezentuje się superowo.

W oczy rzuca się jej estetyka kompozycji, jak z broszury/poradnika "parapetowa uprawa roślin owadożernych" :D

(mało kto zwraca uwagę na takie szczegóły, jak ujednolicone doniczki).

Rośliny pierwsza klasa, z wielką chęcią będę doglądał Twojego tematu^^

Edytowane przez Iglacy
Odnośnik do odpowiedzi

@Jazon1

Drosera derbyensis jest u mnie około 2 miesięcy. Jak tylko przyszła to nie dawałem jej wielkich szans bo słabo zniosła podróż, ale na szczęście odbiła i jak widać zaraz będzie kwitnąć ;)

Dzięki wszystkim za miłe słowa. Nie spodziewałem się że największą furorę zrobią moje doniczki.

Odnośnik do odpowiedzi