Shamo Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Witam, Choć na forum nie zaglądam tak często jak większość z was to jednak dzięki wiedzy tutaj zawartej z powodzeniem prowadzę swoją własną małą hodowlę roślin owadożernych. Serdecznie wam wszystkim dzięki za stworzenie takiej fajnej społeczności. W zamian za to ile mogłem stąd wyczytać i wszystkie wasze rady chciałbym podrzucić kilka zdjęć swoich roślin, planuje systematycznie powiększać swoje zbiory i co jakiś czas się pochwalić. Choć daleko mi do profesjonalisty to i tak na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony z tego co udało mi się osiągnąć. Zapraszam do obejrzenia zdjęć! Rzut na całość Sarracenia 'Chelsonii' wraz z niezidentyfikowaną muchołówką która to odbija już 3. raz Nepenthes 'Hookeriana moja największa duma, stracił swoje dzbanki i podupadł, ale na szczęście jak tylko zacząłem go doświetlać to odbił, kilka dni temu otworzył mój 1. dzbanek Drosera capensis moja pierwsza roślina, wielokrotnie większa od tego maluszka którego dostałem od dziewczyny Dionaea muscipula 'Red-green' Mały, wielki mix czyli - Drosera derbyensis, Drosera aliciae, Dionaea muscipula 'Royal Red' i niezidentyfikowana muchołówka nr. 2 Mam nadzieje że rośliny się podobają. To wszystko też dzięki wam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Roślinki w fajnej formie! Tak trzymaj :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 rośliny super, ale to co mi się najbardziej podoba to mega estetycznie wygląda parapet, ujednolicenie podstawek i doniczek wygląda świetnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 Bardzo elegancko to wszystko wygląda, roślinki w dobrej formie Na razie skromnie ale zapewne jeszcze się rozkręcisz Świetne zdjęcia ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazon1 Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 ale dobrze Ci rośnie Drosera derbyensis i to jeszcze na parapecie, a przecież nie należy do tych łatwych gatunków. Długo ją już masz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazon1 Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 ale dobrze Ci rośnie Drosera derbyensis i to jeszcze na parapecie, a przecież nie należy do tych łatwych gatunków. Długo ją już masz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Chciałem napisać identycznie to samo co Scavell xD Mimo skromnych rozmiarów, hodowla prezentuje się superowo. W oczy rzuca się jej estetyka kompozycji, jak z broszury/poradnika "parapetowa uprawa roślin owadożernych" (mało kto zwraca uwagę na takie szczegóły, jak ujednolicone doniczki). Rośliny pierwsza klasa, z wielką chęcią będę doglądał Twojego tematu^^ Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shamo Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 @Jazon1 Drosera derbyensis jest u mnie około 2 miesięcy. Jak tylko przyszła to nie dawałem jej wielkich szans bo słabo zniosła podróż, ale na szczęście odbiła i jak widać zaraz będzie kwitnąć Dzięki wszystkim za miłe słowa. Nie spodziewałem się że największą furorę zrobią moje doniczki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi