Pajonk76 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Witam, ostatnio na moich owadożerkach zagnieździły się jakieś robaczki:( Chciałbym się ich pozbyć skoro roślinki ich nie zjadają, jednak mam problem z ich identyfikacją. Są małe (poniżej jednego milimetra), białe i siedzą zwykle na wyżej wystających częściach roślin - np. pędach kwiatowych, pułapkach muchołówek. Preparat na mszyce nie pomógł, jedynie zniszczył kilka liści tłustoszy:( co to może być? Dołączam zdjęcie z jedną z rosiczek na której stożku się zadomowiły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Mszyca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajonk76 Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2015 Preparat Naturel Substrala na mszyce nie pomógł - tak jak pisałem:( Jak się w takim razie ich pozbyć? Są jakieś sposoby bezpieczne dla roślinek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Biedronkę wołaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajonk76 Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2015 A Znasz jakąś?) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Ja znam Biedronkę Jeden praparat nie zadziałał to próbuj inny. Proponuję oprysk polysectem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 30 Czerwca 2015 Share Napisano 30 Czerwca 2015 Decis jest dość tani na mszyce i bardzo skuteczny. Confidor także działa ale ten jest drogi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi