siwy779 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Witam, mam problem gdyż moja kapturnica wypuscila takie wiotkie, cienkie i słabe liście. Wydaje mi sie, że są one nieowadożerne. Ktoś coś na to poradzi ? Poniżej zamieszczam zdjecie mojego okazu, świeżo przesadzonego do wiekszej donicy. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Moje mają podobnie, wszystkie na torfowisku tak yglądają, myślę że jest tak ponieaż pogoda marudna raz goraco a raz po 8-10st. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morakam Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 A może po prostu przejedzona? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Czy ja wiem???? Moje kapturnice na tarasie też wykazują podobne objawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy779 Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 Przejedzona wlasnie nie ma za bardzo czym byc. Dzisiaj przesadzilem ją do wiekszej doniczki, myslalem tez moze ze to przez to ze przez zime normalnie byla na oknie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Nie zimowałeś jej? Zimą stała w cieple? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy779 Napisano 1 Lipca 2015 Autor Share Napisano 1 Lipca 2015 Tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Ciekawe jak moje wytłumaczysz:) mają identycznie tyle, że były zimowane 2 miesiące Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 2 miesiące to nie za mało? Nie znam się dobrze na kapturnicach. Rezygnacja z zimowania to nie najlepszy pomysł a 2 miesiące to zawsze coś. Może trzeba jeszcze poczekać na te właściwie wyglądające kaptury? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 (edytowane) 2 miesiące to nie za mało? Nie znam się dobrze na kapturnicach. Rezygnacja z zimowania to nie najlepszy pomysł a 2 miesiące to zawsze coś. Może trzeba jeszcze poczekać na te właściwie wyglądające kaptury? Pomyłka, 4 miało być(listopad, grudzień, styczeń,luty) Wyglądaja tak: kapturnce Jedną taka widac, ma też takie dziwne te kaptury... niby owadożerne ale tak nie do końca, wszystkie moje kapturnice tak dziwacznie w tym roku wykształciły kaptury. Ja to widzę tak,że pogoda wprowadza kapturnice w tak dziwaczny stan, bo temp. są łamane tydzień ponad 30st później nagły spadek do 10-15st i deszcz... Dodam, że większość mojej kolekcji kapturnic była wcześniej hodowlą szklarniową tak więc myślę, że muszą sie przystosować do takiej łamanej pogody i dopiero w przyszłym roku będą rosły normalnie.. Ta kapturnica zaczęła kwitnąc po czym gdy się ochłodziło przestała i tak do dnia dzisiejszego wygląda: Edytowane 2 Lipca 2015 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Jest już temat "ocena kapturnicy", z tego co wiem, więc nie róbcie dziadostwa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy779 Napisano 2 Lipca 2015 Autor Share Napisano 2 Lipca 2015 Jest już temat "ocena kapturnicy", z tego co wiem, więc nie róbcie dziadostwa. Nie robie dziadostwa, nie zrobiłem tego celowo gdyż jestem nowym użytkownikiem tego forum. Chciałem to usunąc lub przeniesc tam moje zapytanie ale nie potrafie. Comandos21, Twoje roślinki wyglądają lepiej od mojej Jest to moja pierwsza tego typu roślina i nic nie wiedziałem o zimowaniu. Może to byc też brak odpowiedniej ilości słońca lub to że jest głodna. Podrzuce jej jakąś muche na dniach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi