Freedy Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 (edytowane) Witam, Mam muchołówkę z pędami kwiatowymi, zapyliłem je według tego opisu - http://roslinyowadozerne.eu/art/hodowla/za...erykanskiej.php Wszystko zrobiłem tak jak w opisie, czekałem aż znamię słupka będzie pierzaste, potem zamknęło się jak w opisie. Minęły z 2 miesiące od pierwszego zapylonego kwiata i pędy wyglądają tak jak na zdjęciu. czy coś z nich będzie? mam uciąć? Edytowane 10 Lipca 2015 przez Freedy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 10 Lipca 2015 Share Napisano 10 Lipca 2015 Rozchyl płatki, jak już będą torebki nasienne prześwitywać czarnymi nasionami albo będą czernieć, to znaczy, że możesz zebrać nasiona. Przygotuj się, że za rok będziesz miał roślinę jak zwłoki, bo wszystkie moje muchołówki, które w zeszłym roku zapyliłem i doprowadziłem do owocowania w tym roku są na skraju życia i śmierci. Jedna, wygląda jako-tako. Chyba będę musiał zrobić zdjęcie ku przestrodze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi