adam69691 Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 (edytowane) Witam wszystkich po przerwie. Chciałem się podzielić z Wami zdjęciami moich roślin. Wszystkie dzbanki i helki rosną na parapecie a reszta roślin na balkonie. N.sanguinea N.alata H.nutans H. 'Midoxa' N.'Hookeriana' N.'Venrata' N.truncata N.reinwardtiana N.khasiana N.ventricosa oraz jego gigantyczny dzbanek którego zauważyłem kilka dni temu Jakość zdjęć nie powala gdyż są robione telefonem:) Edytowane 11 Lipca 2015 przez adam69691 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 11 Lipca 2015 Share Napisano 11 Lipca 2015 Same piękności , a wśród nich moje marzenie:N.ventricosa . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Rośliny bardzo ładne i do tego w dobrej kondycji! Zwłaszcza N.reinwardtiana. Nie sądziłem, że ten gatunek poradzi sobie z warunkami parapetowymi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 13 Lipca 2015 Autor Share Napisano 13 Lipca 2015 N.ventricosa również jest moim ulubionym dzbankiem który posiadam. Jest po prostu cudny:) Dziękuje za miłe słowa:) N.reinwardtiana mam już 2 lata na parapecie gdy go kupowałem miał może z 6 cm wys. a teraz około 20 cm. Powiem szczerze że bardzo szybko rośnie. Aktualnie będę poszukiwał jakiegoś dzbanka jeszcze, kilka kandydatów mam ale nie wiadomo co z tego wyjdzie gdyż miejsca coraz mniej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Jeśli można wiedzieć. Gdzie kupiłeś N. ventricosa? Poluję na niego od dawna i nigdzie go nie ma. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil95 Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Jeśli można wiedzieć. Gdzie kupiłeś N. ventricosa? Poluję na niego od dawna i nigdzie go nie ma. Carnisana ma w ofercie. Skontaktuj się z chłopakami czy aktualne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 13 Lipca 2015 Autor Share Napisano 13 Lipca 2015 Dokładnie N.ventricosa zakupiłem z carnisany ale ostatnio często nie odpisują. Aktualnie maja w dwóch rozmiarach jeśli się nie mylę. Pewnie bardzo dużo pracy mają więc trzeba się uzbroić w cierpliwość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 14 Lipca 2015 Autor Share Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Kolejna porcja dzbanków N.'Rebecca Soper'. Roślina ma powyżej 2 m. Oto górny dzbanek niedawno otwarty I dolne dzbanki oraz odrosty:) Formujący się dzbanek N. sanguinea oraz w tle dzbanki dolne Rebbeca soper Lada dzień i będzie otwarty dzbanek. N.alata Formujący się kielich H.'Midoxa' Formujący się dzban N.truncata Nowo otwarty dzban N.reinwardtiana Odrost N.khasiana N.boschiana aktualnie brak dzbanków gdyż był przesadzony. Dość wolno rośnie. N.ventricosa Sporo nectaru widać na dzbanku . N.'Ventrata' Edytowane 14 Lipca 2015 przez adam69691 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Masz przepiękne dzbanki. Aż nie mogę uwierzyć, że wszystkie rosną na parapecie. W następnym roku muszę zainwestować w dzbaneczniki. Może nawet w ruch pójdzie Wistuba. Edytowane 14 Lipca 2015 przez maciek0421 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 25 Września 2015 Autor Share Napisano 25 Września 2015 Po skończonym remoncie bloku w końcu zamieszam zdjęcia roślin. N.'Rebecca Soper' N.sanguinea N.alata H.nutans H.'Midoxa' N.'Ventrata' N.boschiana N.ventricosa mała sesja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Piękne parapetowe midoxy, Adamie. Dzbanki widać, że mają się równie dobrze mimo parapetowych warunków Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi