aShadow Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Cała przygoda zaczęła się prawie dwa miesiące temu. Jako pierwsza pojawiła się taka kapturnica: Tzn od czasu pojawienia się "nieco" urosła i zmieniła doniczkę na większą. Zanim jednak ją przesadziłam odkryłam "gratis", który obecnie wygląda tak: Po dwóch - trzech tygodniach pojawiła się kolejna rosiczka Obecnie kwitnie (są jeszcze co najmniej 3 pędy z kwiatami, ale nie rozwinięte) A wczoraj do mojej mini kolekcji dołączyły jeszcze dwie kapturnice: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Rosiczce bardzo słońca brakuje. Trzymaj na balkonie capensisa bo to najlepsze co można zrobić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aShadow Napisano 12 Lipca 2015 Autor Share Napisano 12 Lipca 2015 Ona stoi na balkonie razem z resztą Od samego początku jest taka anemiczna i podejrzewam, ze to taka odmiana po prostu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Ona stoi na balkonie razem z resztą Od samego początku jest taka anemiczna i podejrzewam, ze to taka odmiana po prostu. odmiana Albino Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Ta mikro rosiczka rośnie w koszmarnej jakości torfie, już glony widać na wierzchu. Albo zła woda, ale szczerze wątpię. Proponuję zdobyć dobrej jakości torf. Może ktoś na forum sprzeda kilka litrów za rozsądną cenę... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aShadow Napisano 12 Lipca 2015 Autor Share Napisano 12 Lipca 2015 Jakby ktoś miał to chętnie odkupię. Bo z torfem faktycznie miałam problem żeby zdobyć. Nigdzie nie było, ewentualnie jeśli już było to jakieś gigantyczne worki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi