Gość Cane Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Przywiązuję łodygę u moich muchołówek do patyka (wbijam w doniczkę) małymi drucikami. Jednak wczoraj chcąc podciągnąć do góry, urwałam pąk . Czy coś się stanie? Odrośnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Przywiązuję łodygę u moich muchołówek do patyka (wbijam w doniczkę) małymi drucikami. Jednak wczoraj chcąc podciągnąć do góry, urwałam pąk . Czy coś się stanie? Odrośnie? Moment jak to przywiązujesz łodygę muchołówki. Mówisz o pędzie kwiatowym tak a nie o samej roślinie? Najlepiej daj zdjęcie bo mogłeś coś pomieszać. Jednak jeśli urwałeś pąk lub pęd kwiatowy to nie nie odrośnie. I tak jeśli chodzi o przywiązywanie pędu kwiatowego to nie ma potrzeby a jeśli przywiązujesz do niego muchołówkę to mogę spytać w jakim celu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Jak pąk się odłamał, to niby jakim cudem miałby się zregenerować? To nie Phalenopsis, który puszcza pęd za pędem ze starego pędu, przykro mi. Mało roślin tak robi. Może najwyżej wypuścić kolejny pęd, ale to jest wątpliwe. Poza tym Twoja roślina Ci okrutnie zbiednieje w przyszłym roku, jak pozwolisz jej kwitnąć... Zdziwisz się jak bardzo (ja się zdziwiłem). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi