Patryczeski Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Witam , jakiś czas hoduje muchołówkę , gatunku dokładniej nie znam , wrzucę do tematu identyfikacji . Chciałbym teraz kupić trochę nasion i sam coś wyhodować znalazłem taki zestaw http://allegro.pl/rosiczka-jak-mucholowka-...5553627262.html Mam pytanie , warto coś takiego kupić , czy lepiej zaopatrywać się w nasiona na forach lub w sprawdzonych sklepach ? Strasznie mi się podoba taki zestaw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morakam Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) Ja stawiałbym raczej na nasiona z forum Edytowane 28 Lipca 2015 przez morakam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Szczerze? Nie polecam. Albo dostaniesz samą paprykę i mimozę, albo dostaniesz nasiona jakiejś trawy No, ale zawsze aukcja może być prawdziwa. Musisz złapać kontakt ze sprzedawcą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryczeski Napisano 27 Lipca 2015 Autor Share Napisano 27 Lipca 2015 Tak właśnie myślałem mam swoje nasionka muchołówki , także posadzę je niedługo . Chce też posadzić mimozę wstydliwą , dziwaczka ( mam pytanie czy to świeci nocą ? ) i rosiczki , interesuje też mnie dzbanecznik , ale nie wiem czy dam sobie z tym radę słyszałem , że ma to większe wymagania niż rosiczka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) Tak właśnie myślałem mam swoje nasionka muchołówki , także posadzę je niedługo . Chce też posadzić mimozę wstydliwą , dziwaczka ( mam pytanie czy to świeci nocą ? ) i rosiczki , interesuje też mnie dzbanecznik , ale nie wiem czy dam sobie z tym radę słyszałem , że ma to większe wymagania niż rosiczka Nie koniecznie to wszystko zależy od podgatunku dzbanecznika , są rosiczki które są bardzo delikatne i wymagające , polecam zapoznać się z konkretnym gatunkiem który cie interesuje Za 7 zł duży pakiet nasion wraz z wysyłką to na moje oko coś tu nie gra Edytowane 27 Lipca 2015 przez Tomyyy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myself Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Nie ma podanej konkretnej ilości nasion, równie dobrze "kilkadziesiąt" może znaczyć 80 jak i 30. Oferowane gatunki są bardzo popularne i można tanio kupić ich duże ilości. W niektórych sklepach ponad 100 nasion mimozy kosztuje niecałe 4zł, z rosiczek i papryki łatwo uzyskać duże ilości nasion, dziwaczka nie kupowałam, ale pewnie jest podobnie jak w przypadku mimozy. W tych 7zł mieści się 2,35zł za list priorytetowy, groszowe koszty pakowania i 6% prowizji dla Allegro. Jak dla mnie ta aukcja wcale nie jest podejrzana (choć po cenach innych sprzedających może się taka wydawać ). Jedynie nie jest pewna świeżość nasion i ich dokładna ilość, ale o to można zapytać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Ja bym Ci bardzo odradzałam skorzystanie z tej aukcji. Nie ma to jak pokazać zdjęcie Albicji i napisać że to mimoza. Skoro sprzedawca nie potrafi rozpoznać rośliny to tym bardziej nie wie jak powinny wyglądać nasiona. A co do dziwaczka to oczywiście ta roślina nie świeci w nocy. Świecą tylko pręciki niektórych gatunków pod UV. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Ten sam użytkownik sprzedaje siewki tych rosiczek.KLIK!. Więc jeżeli chodzi o nasiona rosiczek to chyba ma pojęcie. Pozostaje kwestia ilości nasion. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Jak zestaw nasion to tylko na forum masz pewność, że bd w piłni OK ;)osobiście mam troszkę siewek d.spatulata na zbyciu jakbys był zainteresowany odezwij się na "pw" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus383 Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) Koleżanka z tego forum umieściła ogłoszenie w dziale "Oddam" i przysłała mi swoje roślinki. Przynajmniej są takie same gatunki i tak samo rozmieszczone i chyba zdjęcia też takie same Do mnie wszystko doszło w calości i zgodne z opisem. http://www.rosliny-owadozerne.pl/Sadzonki-...ata-t18903.html Ten sam użytkownik sprzedaje siewki tych rosiczek.KLIK!. Więc jeżeli chodzi o nasiona rosiczek to chyba ma pojęcie. Pozostaje kwestia ilości nasion. Edytowane 27 Lipca 2015 przez markus383 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 27 Lipca 2015 Share Napisano 27 Lipca 2015 Jeżeli to ten sam użytkownik Evka13 to możesz spokojnie kupić za te 8 zł paczka przyjdzie na pewno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi