Mariusz Lesiuk Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 Jeżeli dorosłe pułapki mają po 3 cm to co to za Giant? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes_90 Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 ja mam dorosłą Giant i mam pułapki 3 cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 22 Czerwca 2006 Share Napisano 22 Czerwca 2006 ja mam regular i pulapki są do 3 cm. Nie wydaje mi sie zeby to byl giant, chybaze cieniutko wybarwiony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabusko Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2006 Znalazłem etykietke z tej roślinki psize ze nazywa się VEnus Dionea - czyli co to za odmiana??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 23 Czerwca 2006 Share Napisano 23 Czerwca 2006 No niestety ta nazwa nic nie mówi. Łacińska nazwa muchołówki to Dionaea muscipula. Słowo venus natomiast występuje zrówno w angielskiej nazwie muchołowki (Venus flytrap) jak także niemieckiej (Venusfliegenfalle). Ktoś najwidoczniej zmiksował te nazwy i umieścił na tej etykietce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabusko Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2006 heheh no dosłownie Venus Fliegenfalle albo Dionea tak mi pisze po neimeicku na etykeicie więc nei dowiem sie :???: może jak odregenuje sie i podrosnie to zamieszcze nowe foto to może bedzie łatwiej stwierdzić jaka to odmiana . THX Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 23 Czerwca 2006 Share Napisano 23 Czerwca 2006 a gdzie ja kupiłes ?? jak w obi to masz 99% pewności ze to regular form Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabusko Napisano 23 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2006 tzn ja ją kupiłem w niemczech w Toom Baumarkt coś jak OBI czy Castorama . na etykiecie jest adres www tej firmy http://www.fleischfressende-pflanzen.org Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabusko Napisano 25 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2006 możecie mi powiedzieć co jest przyczyną że jak wychodza nowe listki z pułapkami i jak odchylą się "pyszczki" to zaraz mi czernieja:(( , czy jest to spowodowwanę działaniem słonca?? otóz owa muchołówka stoin na balkonie przez ostatnie 10 di temp powietrza ponad 30 stopni bezchmurnie - podlewam ja ok 1cm gdy sucha podstawka znowu 1cm , teraz wziąłem ją do domu żeby się nie smażyła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi