Skocz do zawartości

Dzbanowe przedszkole- czas nawożenia

Rekomendowane odpowiedzi

Małe dzbanki nawożę raz w miesiącu za pomocą strzykawki 2ml podając nawóz dodzbankowo. Efekty są niesamowite ;).

post-6628-1438945389_thumb.jpg

post-6628-1438945409_thumb.jpg

a oto efekty: na lewo rośliny nienawożone (gr kontrolna) a z prawej po 3-4 dawkach nawozu. N. reinwardiana Highland Red.

post-6628-1438945478_thumb.jpg

wszystko jest fajnie, pięknie jak ma się jakieś 100 siewek, przy ilościach rzędu 1000-2000 robota jest przytłaczająco wolna a trzeba achować maksimum skupienia i precyzji.

Odnośnik do odpowiedzi

Receptura w fazie testów klinicznych. Będzie w niedługim czasie opatentowana i dostępna na rynku. Zero hormonów, tylko dobrze zbilansowana mieszanka dedykowana dzbankom, mająca silne podstawy w fizjologii rodzaju Nepenthes ;).

Edytowane przez heliamfan
Odnośnik do odpowiedzi

ja testuję metodę podania i dawkę- przy nieodpowiedniej kombinacji efekt jest odwrotny i skutkuje zmutowanymi dzbankami itp. dlatego okreslam to jako 'testy kliniczne'. Na szczęście jestem blisko złotego środka a nawet przez przypadek w wyniku moich własnych błędów, odkryłem kilka fajnych rzeczy ;).

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie maluszki bardzo przyspieszają po obiadku z rozpuszczonego w wodzie pokruszonego pokarmu dla rybek - tanie, proste i działa jak natura chciała ;)

Ja stosuję też pokazrm dla rybek + pyłek pszczeli. Na ogół wsypuję do kapturnic a do dzbanków naleam troszeczkę rozcieńczone .

Odnośnik do odpowiedzi