Skocz do zawartości

Zoo Botanica 2015

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

Ze względu na powrót sklepu Roraima do współpracy z forum rosliny-owadozerne.pl, chciałbym wszystkich gorąco zaprosić właśnie na Zoo-Botanice 2015.

Jak pewnie dobrze wiecie, Zoo-Botanica to jedna z największych imprez targowych tej branży w Polsce (frekwencja około 15 tys. odwiedzających, około 200 różnych firm - wystawców).

Przyjeżdża na nią często wielu hodowców owadożerów, stąd też zoo-botanica daje sporo możliwości wymiany doświadczeń ( nie jest to impreza typowo masowa).

Kilka dni temu dodaliśmy do naszej oferty sporo nowości, m.in. muchołówki angel wings, fused teeth, cross teeth, funnel trap, rosiczki burmanii, filiformis, czy też np. kapturnice alatę. Wiele z nich przywieziemy właśnie na zoo-botanikę, gdzie w atrakcyjnych cenach będzie można je nabyć :) Ponadto, w trakcie trwania samych targów zaprezentujemy kolejne rośliny, które trafią do naszej oferty dopiero po zakończeniu targów.

Standardowo, jeśli macie konkretne życzenia, możecie zamówić rośliny z naszej oferty za pośrednictwem naszego meila - shop@roraima.pl

W związku z tym, jeszcze raz - gorąco zapraszamy Was do Wrocławia!

12 - 13 września 2015

HALA STULECIA, Wrocław

post-5116-1440857690_thumb.jpg
Odnośnik do odpowiedzi

Udało nam się zdobyć darmowe wejściówki na Targi - dostępne mamy dwa zaproszenia - na każde zaproszenie mogą wejść 2 osoby, także możecie zabrać swoją drugą połówkę, znajomych, czy kogokolwiek :)

Kto pierwszy, ten lepszy - zgłaszajcie się czy tutaj, czy na PM, jak Wam wygodniej. Do odbioru będą w dniu Targów na naszym stoisku na zewnątrz (w tym roku mamy dwa - jedno w hali, jedno na zewnątrz).

Michał.

Odnośnik do odpowiedzi

Na świeżo po powrocie. Oferta fajna, spora i dla początkujących i dla doświadczonych hodowców się coś znajdzie :) Można porozmawiać na dużym spokoju i o swoich doświadczeniach :)

Edytowane przez wksek
Odnośnik do odpowiedzi

Całe targi bardzo przyjazne :) Więcej było dla tych początkujących zarówno w ofercie Heldros jak i Roraima, ale każdy mógł znaleźć coś dla siebie. W moim przypadku też nie obyło się bez nowych nabytków, a przez ograniczone fundusze czuję niedosyt :) Jeszcze raz gorąco polecam i pozdrawiam :)

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki serdeczne wszystkim za dzisiejsze odwiedziny, naprawdę bardzo miło było poznać (choć wybaczcie - i tak nie zapamiętałem wszystkich forumowych loginów, czy tu, czy tam, nie ważne :) ) Wyjątkowo dopisaliście, zresztą jak cała frekwencja targów, chyba dziś padł sobotni rekord.

Podsyłam parę fotek:

Ekspozycja

image.jpg

image.jpg

DSC01783.jpg

Fragment części handlowej

DSC01807.jpg

Zoo-Botanike zaaakowały dzisiaj prawdziwe tłumy. Koniec kolejki do kas już sam nie wiem gdzie był :P

DSC01820.jpg

Na zewnątrz Robercik :)

DSC01822.jpg

No i udało nam się wygrać konkurs na najlepsze stanowisko z kategorii botanika, dostaliśmy statuetkę i kilka innych mniej lub bardziej przydatnych rzeczy/ogarniętych kwestii.

image.jpg

Edytowane przez Mekk
Odnośnik do odpowiedzi

Targi dobiegły końca :) cała edycja wypadła bardzo interesująco + atmosfera targowa jak zawsze ekstra :) Jak już wspominałem - odwiedzających - hodowców owadożerów w tym roku było wyjątkowo dużo - z tego co widziałem, chyba każdy coś tam dla siebie znalazł - mam nadzieję, że jesteście zadowoleni :) Oczywiście więcej było roślin przeznaczonych dla amatorskiej uprawy, ale tzw. ''kolekcjonerskich'' też nie brakowało. Taka jest po prostu specyfika naszego rynku i jako firmy musimy się dostosować. Marek miał również fajną ofertę i rośliny wysokiej jakości, więc czy u nas, czy u niego każdy coś mógł znaleźć coś dla siebie :)

Właściwie to nasunął mi się jeden wniosek - jeśli macie jakieś konkretne rośliny na oku, naprawdę - dajcie znać wcześniej :) Tzw. stricte 'kolekcjonerskich', zazwyczaj bierzemy po raptem kilka sztuk z jednego gatunku/kultywaru - sporo osób było zawiedzionych, bo hodowcy przyszli praktycznie na pierwsze godziny otwarcia targów i później po prostu już dane rośliny nie były dostępne, a część z Was niestety wyszła zawiedziona. Także nie bójcie się i zawracajcie nam głowę, jeżeli czymś jesteście zainteresowani, bo my po prostu nie jesteśmy w stanie przewidzieć co danego roku najbardziej przypadnie Wam do gustu. Także, do zobaczenia za rok we Wrocławiu, a już 25 września startujemy z Wystawą w Ogrodzie Zoobotanicznym w Toruniu :) !

Odnośnik do odpowiedzi