Iglacy Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Zawadiaku mam prośbę, moglbys pisac co to za gatunek/kultywar? Dopiero wchodze w swiat mucholowek i nie rozrozniam jeszcze wszystkich kultywarow Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Masz świetne rośliny! Zwłaszcza muchołówki są zachwycające. Napisz coś więcej o panelu ledowym: jaka jest kombinacja kolorów i na jaka powierzchnie przypada 60W? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Widać po roślinach, że są w świtnej kondycji. Tak jak MarcinS prosiłbym o dokładniejsze opisanie panelu oświetleniowego Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 Mój panel składa się z trzech profili aluminiowych połączonych ze sobą za pomocą kleju do metalu ma wymiary 80/40 cm posiada on 38 diód Deep red 660 nm, 10 Royal Blue 450 nm, oraz z 19 Białych zimnych wszystkie są 1-watowe, prąd przewodzenia u każdego typu diód wynosi 350 mA. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Fajny panel, przydatne, że da się włączyć tylko białe światło. Jaką powierzchnię oświetlasz panelem? Jak wysoko jest na roślinami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 Panel oświetla terrarium, które rownież ma wymiary 80/40cm i jest na wysokości 25 cm od doniczek. Pisze od doniczek ponieważ rośliny mają różną wysokość. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 1 Października 2015 Autor Share Napisano 1 Października 2015 Derbyensis zakwitła mi w bardzo nietypowym miejscu, a dokładniej u podstawy liści na dodatek w kwiatku nie ma słupka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 23 Października 2015 Autor Share Napisano 23 Października 2015 Mała aktualizacja. Jeden z dzbanków Rebeki Sopper Winiarka przerobiona na zimownie. W planach mam zamontować w środku diody power led, ale puki co oświetlane są świetlówka tornado 14W Megaman Plant. Coraz większa siewka rosiczki z grupy Petiolaris, ale wciąż za mała żeby stwierdzić co to za odmiana. Oblanceolata kwitnie już enty raz Heliamphora Minor Heterodoxa Nutans wypuszcza coraz większe kielichy Kolejna Petiolaris wciąż zastanawiam się czy to Ordensis-Broomensis lub Darwiniensis-Ordensis Drosera Derbyensis kolejny pęd kwiatowy Madagascarensis Regia Sadzonka liściowa z Cephalotusa wypuszcza coraz więcej dzbanuszków Burmanii dokarmiana rośnie bardzo szybko Sp.Giant Capillaris costa rica D.Ventusa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Kolejna aktualizacja Heliamphora Heterodoxa x Niutans Heliamphora Minor D.Regia D.Madagascarensis Petiolaris Complex D.Broomensis-Ordensis D.Dilatato-Petiolaris D.Fulva Z sadzonki lisćiowej Cephalotusa pojawił się pierwszy duży dzbanek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Po przesadzeniu i aklimatyzacji Hookeriana i Miranda zaczęły wypuszczać swoje pierwsze dzbanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Bardzo ładnie rosną Ci rośliny, i super się wybarwiają, po kondycji samych torfowców widać, że warunki dla owadoerów odpowiednie, gratulacje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Bardzo podobają mi się Twoje rośliny, cieszę się że u coraz większej liczbie osób mogę popatrzeć na petiolarisy. Mam obsesję na ich punkcie! Ta Twoja "D.Dilatato-Petiolaris" jak dla mnie na nią nie wygląda (ma futerko), a z tego co wiem to poprawnie jest "dilatatopetiolaris". Widzę że na poprzedniej napisałam Ci to samo, lepiej zmień tą etykietkę W poście numer 24 wstawiłeś zdjęcia H. Minor, czy mogłabym mieć specjalne zamówienie co do zdjęć? Chciałabym zobaczyć ją z różnych profili. Te tutaj zdjęcia są lekko od góry, a ja bardzo lubię oglądać rośliny tak centralnie z boku. Jeśli to nie problem to będę czekać na nowe zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Spisywałem nazwy, jakimi były podpisane paczuszki z nasionami z czplants, ale coś w tym może być, ponieważ miałem przypadek, że zamiast d.linearis wyrosla mi d.madagascarensis . Co do zdjęć to postaram się zrobić przy kolejnym sprzątaniu terrarium, a nie robię tego zbyt często Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Nie szkodzi, nie spieszy mi się z tymi zdjęciami. Cierpliwość to dobra cecha wszystkich hodowców! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Super rośliny. Przy tych rosiczkach z grupy petiolaris jakoś szczególnie pilnujesz się z wyższą temperaturą czy w normalnej pokojowej rosną? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi