Fan dzbaneczników Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) O jak ja bym chciałe roridule z jakiego sklepu masz i czy zostały jakieś? Podaj na Pw xd A i gratuluje pięknych roślin! Edytowane 16 Lipca 2016 przez Fan dzbaneczników Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 17 Lipca 2016 Share Napisano 17 Lipca 2016 Gratuluję zdobyczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 Jeden z nowych lokatorów Roriduli Gorgonias Pameridea Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 28 Lipca 2016 Autor Share Napisano 28 Lipca 2016 Dzisiaj dostała coś na ząb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 (edytowane) Krótki filmik z posiłku Edytowane 30 Lipca 2016 przez Zawadiak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Ładnie, ładnie - a skąd masz tego pluskwiaka-tuliłezkowca (Pameridea), bo pierwszy raz widzę, aby ktoś na naszym forum go hodował? Czy on w ogóle schodzi z tej rośliny, czy w jakiś sposób masz wymyślone jakieś zabezpieczenie przed jego ucieczką i zaginięciem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 Musiałem go sprowadzić z zagranicy, gdyż tak jak mówisz, chyba nikt go nie posiada (z tego co mi wiadomo). Możliwe, że się mylę. Z tego co zauważyłem, to nie schodzi on z rośliny, gdyż to jest jego jedyne miejsce, które go chroni przed innymi zagrożeniami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Czy on przy pomocy swojej kłujki wbił się w odnóże tamtej muchy? Jak on się odżywia? Muszę przyznać, że już długo nic nie wywołało u mnie ciarek, ale temu owadowi się udało... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 Z tego ci mi wiadomo to na początku wpuszcza enzym paraliżujacy ofiare, a potem wysysa zawartość. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Długo nic nie zamieszczałem, także dzisiaj wrzucę kilka zdjęć roślin. Darlingtonia Californica Roridula Gorgonias Cephalotus follicularis Heliamphora Midoxa Heliamphora heterodoxa x nutans Nephentes Singalana x Aristolochioides Nephentes Aristolochioides Nephentes Talangensis Nephentes Xiphioides Nephentes Faizaliana CDN... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Nephentes Hamata Nephentes Macrophylla Nephentes Edwardsiana Nephentes Lowii Nephentes Villosa Heliamphora Minor (Burgundy-Black) Heliamphora Tatei Mam jeszcze sporą ilość dzbanków, lecz brak czasu na jakieś konkretne zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 No no ładna kolekcja i rośliny, cephal ma same dzbanki, mój puszcza więcej nieowadożernych lisci, a ten pluskwiak na roriduli jeszcze żyje? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Ma się dobrze, jest ich teraz ponad 10 i poprzenosiłem je na kolejne rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Czy ta roślina na której są pluskwiaki to tuli łezka? Bo tak słyszałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Tak to ona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi