Ptaah Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Rozumiem. U mnie wyraźnie 'Alien' jest żywotniejszym kultywarem od 'Jaws Smiley', choć słyszałem całkiem odmienne opinie w tej kwestii. A jak wygląda pokrój 'Red Dragon' przez cały sezon? Czy niska, przyziemna rozeta utrzymuje się przez cały czas? Mam 2 dragony z różnych źródeł i aktualnie mają długie, wzniesione ogonki liściowe i relatywnie nieduże liście (przy czym jeden zakupiony został z informacją, że tworzy rozetę). W tym roku nie wypuściły ani jednego przyziemnego liścia. Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Obstawiam na 99% że na wpływ niskiej przyziemnej i krótkiej rozety, oraz na jego barwę wpływają diody deep red 660 nm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 12 Października 2017 Autor Share Napisano 12 Października 2017 (edytowane) Miejsca brak... a roślin coraz więcej przybywa. Czyli problem znany przez nas wszystkich . Tym razem jedne z nowych nabytków z Austrii. H. Flamingo N. hurrelliana Edytowane 12 Października 2017 przez Zawadiak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 12 Października 2017 Share Napisano 12 Października 2017 Kolejny szczęściarz, już drugi na forum Teraz tylko poczekać na dorosłe pułapki, ile to może temu maleństwu zająć? jak sądzisz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 12 Października 2017 Autor Share Napisano 12 Października 2017 Ciężko stwierdzić... Na pewno nie mniej jak 3-4 lata. Za kilka lat dam ci konkretną odpowiedź :D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 (edytowane) Na dziś Cefalki C. Queen Mary C. Triffid Albany Black C. Vigorous clumping Edytowane 13 Listopada 2017 przez Zawadiak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 Cd. C. Eden black C. Big boy C. Hummers giant C. Howell giant C. Dudley Watts Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 12 Listopada 2017 Share Napisano 12 Listopada 2017 Zarąbiste cefalotusowe przedszkole Czy klon Queen Mary posiada jakieś charakterystyczne cechy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 12 Listopada 2017 Autor Share Napisano 12 Listopada 2017 Puki co nic nie widzę w nim nic wyjątkowego, ale może jak podrośnie to pokaże jakieś wyjątkowe cechy dla tego kultywaru. Hodowcy czasami na siłę doszukują się jakiś cech, żeby mieć ten własny upragniony kultywar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 Puki co nic nie widzę w nim nic wyjątkowego, ale może jak podrośnie to pokaże jakieś wyjątkowe cechy dla tego kultywaru. Hodowcy czasami na siłę doszukują się jakiś cech, żeby mieć ten własny upragniony kultywar Zaopatrujesz się w takim razie w drogie rośliny, które na dobrą sprawę nie wiadomo, czy się czymś specjalnym odróżniają od typowego cefalotusa? Pokaźny i ciekawy zbiór - pozostaje nam czekać aż rośliny wydorośleją, bo na tę chwilę w moim oku są niemal identyczne C. Traffic albany black -> Triffid Albany Black Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 13 Listopada 2017 Autor Share Napisano 13 Listopada 2017 Dostałem listki owych kultywarów w gratisie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 Dostałem listki owych kultywarów w gratisie Mea culpa Szczęśliwym ten, kto dostał w gratisie kilka kultywarów / klonów cefalotusów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 13 Listopada 2017 Autor Share Napisano 13 Listopada 2017 Z czasem się przekonamy. Bądźmy cierpliwi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 13 Listopada 2017 Share Napisano 13 Listopada 2017 Z czasem będziemy mogli swoje rośliny porównać - moje uprawiane przez większą część roku pod gołym niebem, Twoje pod ledami. Dodam, że mam w większości te same klony/kultywary co Ty, a kilka z nich też w fazie młodocianej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2017 Ponownie zakwitła Roridula Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi