Skocz do zawartości

Rośliny Zawadiaki

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem. U mnie wyraźnie 'Alien' jest żywotniejszym kultywarem od 'Jaws Smiley', choć słyszałem całkiem odmienne opinie w tej kwestii. A jak wygląda pokrój 'Red Dragon' przez cały sezon? Czy niska, przyziemna rozeta utrzymuje się przez cały czas? Mam 2 dragony z różnych źródeł i aktualnie mają długie, wzniesione ogonki liściowe i relatywnie nieduże liście (przy czym jeden zakupiony został z informacją, że tworzy rozetę). W tym roku nie wypuściły ani jednego przyziemnego liścia.

Edytowane przez Ptaah
Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 126
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 5 weeks later...

Puki co nic nie widzę w nim nic wyjątkowego, ale może jak podrośnie to pokaże jakieś wyjątkowe cechy dla tego kultywaru. Hodowcy czasami na siłę doszukują się jakiś cech, żeby mieć ten własny upragniony kultywar :D

Odnośnik do odpowiedzi

Puki co nic nie widzę w nim nic wyjątkowego, ale może jak podrośnie to pokaże jakieś wyjątkowe cechy dla tego kultywaru. Hodowcy czasami na siłę doszukują się jakiś cech, żeby mieć ten własny upragniony kultywar :D

Zaopatrujesz się w takim razie w drogie rośliny, które na dobrą sprawę nie wiadomo, czy się czymś specjalnym odróżniają od typowego cefalotusa? ;)

Pokaźny i ciekawy zbiór - pozostaje nam czekać aż rośliny wydorośleją, bo na tę chwilę w moim oku są niemal identyczne :)

C. Traffic albany black -> Triffid Albany Black

Odnośnik do odpowiedzi

Z czasem będziemy mogli swoje rośliny porównać - moje uprawiane przez większą część roku pod gołym niebem, Twoje pod ledami. Dodam, że mam w większości te same klony/kultywary co Ty, a kilka z nich też w fazie młodocianej :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...