Zawadiak Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Moją Roridulę wzięło na kwitnienie. Mam nadzieję, że Pameridea weźmie dodatkowy angaż i ją zapyli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 Kilka fotek na początek roku Roridula ponownie zakwitła. Tym razem udało mi się zrobić zdjęcie. Nepenthes neoguineensis Nepenthes Fusca Nepenthes aristolochioides Nepenthes truncata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Czyli za pierwszym razem robale okazały się zbyt leniwe? :> Czy jednak udało Ci się uzyskać nasiona? Pozdrawiam, PS: N. aristolochioides jest cudowny ^^ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 2 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2017 Z poprzedniego razu jedna torebka pęcznieje, lecz teraz ingerowałem sam, więc zobaczymy komu lepiej poszło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Aktualizacja H. heterodoxa x minor H. midoxa H. pulchella (Churi) H. tatei H. minor (Burgundy) N. gymnamphora N. singalana-aristolochioides N. glabrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 CD. N. fusca N. sibuyanensis N. talangensis N. edwardsiana N.lowii N. carunculata N. faizaliana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Cd. N. hamata N. macrophylla N. flava N. aristolochioides Niedawno zebrane nasiona roriduli gorgonias Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 No proszę! Same perełki tu widzę i to w pięknej kondycji! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Dziś kilka ujęć makro Kwiat Roriduli Rosiczki Regia, Adelae wraz z kwiatem Hamata D.B52 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Z racji tego iż leje postanowiłem zrobić kilka ujęć. Heliamphora (burgundy black) Heliamphora (heterodoxa x nutans? ) Heliamphora pulchella (churi) Darlingtonia californica Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 2 Lipca 2017 Share Napisano 2 Lipca 2017 Piękne, zdrowe rośliny a tak z ciekawości, jak zdobyłes tego pluskwiaka na roriduli? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Dziś wrzucam kilka kultywarów Muchołówki D. jaws smiley D. fuzzy teeth extreme D. green wizard D. b52 D. red dragon D. coquillage Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2017 cd. D. low giant ? D. shark teeth D. big mouth D. perfect teeth D. ring D. dracula Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Bardzo ładne, zdrowe i "mięsiste" muchołówki. Ulga, że brak tu poskręcanych mutantów Czy Twoja 'Jaws Smiley' jest młodą rośliną? Poza położonymi na bok pojedynczymi pułapkami reszta na tę chwilę jest typową. Ale to pewnie kwestia wieku. Podoba mi się zwarty i niski 'Red Dragon'. To jakiś konkretny klon niewytwarzający letnich liści? EDIT: Przepraszam, jest jeden poskręcaniec! Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2017 Przyznam że jest on trochę problematyczny i mimo, ze wyglada na dość młody okaz to ma już spokojnie ponad dwa lata. Mówiąc problematyczny mam na myśli że potrafi z takiej kępki jak na zdjęciu cofnąć się w rozwoju do trzech listków i znowu dzielić, a przyznam że chciałbym ujrzec już pokaźne pułapki. Może tym razem sie uda. Smoka kupiłem dawno temu w Heldrosie xs Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi