htc123 Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Witam, chciałem kupić jakąś roślinę do zwalczania much. W domu nie praktycznie żadnych komarów ani innych owadów, jednak często wlatują tutaj muchy. Dlatego też chciałem kupić jakąś roślinę żeby chociaż trochę te muchy zwalczyła. Myślałem o zakupie dzbanecznika, ale może są jakieś skuteczniejsze rośliny przeciwko muchą? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Szczerze? Jeśli jedyną funkcją rośliny ma być wyłapywanie much to lepszy/tańszy/prostszy w obsłudze będzie zwykły lep. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Jako chcesz zwalczyć inwazje wuch to proponuje , lepy, siatkę na okna drobniejsze siatkę do kratki wentylacyjne , muchozol , muchołapke , i nie zostawiać otwartych dzwi . A jeżeli chodzi o skuteczność łowną roślin to równa się zero , lec zdaża się iż schwytają owada ( rosiczki , kapturnice i dzbaneczniki ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Raid 1:-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owadożery Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 (edytowane) Możesz próbować z roślinami w domu. Moskietiera na okna koniecznie. A najlepiej kup kameleona Edytowane 1 Września 2015 przez Owadożery Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Oczywiście, że nie. Tak jak przedmówcy, na pewno nie rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owadożery Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 A rosiczki i tłustosze dały by rade wyłapać owocówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 O, owocówki owszem. Szczególnie regia z rosiczek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
htc123 Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 Dzięki za pomoc, 70zł zaoszczędzone bo już miałem kupić tego dzbanecznika bo myślałem że jednak taka roślina, wabi te owady i co w leci do domu, już z niego nie wylatuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Ile?? 70 ZŁ?! Mam nadzieję, że to jakiś wielki dzbanecznik był... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owadożery Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Dzięki za pomoc, 70zł zaoszczędzone bo już miałem kupić tego dzbanecznika bo myślałem że jednak taka roślina, wabi te owady i co w leci do domu, już z niego nie wylatuje. No to za 70 zł kupiłbyś chyba XXXL dzbanecznika Dobrze myślałeś, roślina wabi owady i trawi je. Chodzi po prostu o to, że w naszym klimacie średnio sobie radzą z łowieniem zdobycz. Możesz kupić sobie nasiona lub małe sadzonki i próbować (w kauflandzie ostatnio była muchołówka za 10zł [sprawdziłem]). Edytowane 3 Września 2015 przez Owadożery Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Nie koniecznie to musiał być xxxxl wystarczy odmiana wysokogórska i tyle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi