markus383 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Witajcie Mam pewien dylemat do rozstrzygnięcia. Mianowicie, kilka dni temu otworzyły się po kolei kwiat mojej Spatulaty, a następnie zamykały. Pytanie jest następujące: czy w jakiś sposób zapyliły się? Jak to poznać? Może wewnątrz są już nasiona gotowe do wysiewu, tylko trzeba je otworzyć? Mam tylko jedną kwitnącą D. spatulata. Pozdrawiam, Mateusz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Jeśli się zamknęły to znaczy, że są zapylone i trzeba czekać. Jeśli kwiatek uschnie mniej więcej do połowy, to można zbierać, ale ja preferuję to, żeby usechł całkowicie i nasionka same się wysypały. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus383 Napisano 3 Września 2015 Autor Share Napisano 3 Września 2015 (edytowane) Super Dzięki! Powoli brakuje mi miejsca na parapecie Muszę przenieść się na drugi : Mam jeszcze jedno pytanie. Czy takie schnięcie może długo trwac? Moje zamknęły się że dwa albo trzy tygodnie temu i to wszystko. Teraz wegetuja i od tam tego czasu nie widać zmian. Edytowane 7 Września 2015 przez markus383 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi