allgreen Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Niestety nie. Tu nie ma rozbudowanych opcji. Niemniej jednak mamy pinezki o różnych kształtach i barwach więc możemy zrobić legendę. Możemy się umówić, że te co są w obecnym kolorze to ogólni hodowcy. Natomiast inni którzy specjalizują się np. w kapturnicach i muchołówkach czy tłustoszach będą mieli jakiś ustalony kolor. Tylko czy wtedy na mapie zrobi się zbyt kolorowo? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muchowyżeracz Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 (edytowane) Nadal nie działa :/ EDIT: Jeżeli ja nie mogę,to proszę żeby ktoś inny mnie dodał(Wrocław ul.Morska) Oraz sklep z owadożerami w ogrodzie botanicznym również we Wrocławiu Edytowane 9 Września 2015 przez Muchowyżeracz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Dodałam w Krakowie pinezkę Ogród Botaniczny Uniwersytetu Jagiellońskiego tylko nie wiem jak się zmienia kolor, na razie jest czerwona a powinna być zielona. To jest chyba najlepszy ogród w jakim byłam, nie dosyć że mają dość dużo roślin owadożernych w tym Roridulę to również jest tam przepiękna kolekcję cytrusów. Pamiętam też sporo passiflor i lotosy, z różowymi kwiatami i takimi kremowymi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Ok, już zmienione. I tak dla wiadomości: I może ktos wytłumaczy co ja robię źle? Według tego jest dostępne z edycją dla każdego nawet bez logowania, czyli teoretycznie z każdej przeglądarki chyba Może ktoś tu bardziej ogarnia, to by mógł pomóc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 14 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2016 Milo mi poinformować, że dzięki uprzejmości naszego Administratora Marrom'a i jednocześnie dość dobrym przyjęciu się mapki patrz post #1 oraz po sugestii Cephalotusa (choć Cephalotus miał nieco inny zamysł i nie wiem czy można by go łatwo zrealizować na tym forum) dorobiliśmy się wstawki z naszą mapką na głównej stronie portalu. Jednocześnie zapraszam do wpisywania się na listę osób, które tego nie zrobiły, aby dalej poszerzać dane naszego spisu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 No i mamy Happy End! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 14 Kwietnia 2016 Share Napisano 14 Kwietnia 2016 No i mamy Happy End! Happy End to będzie jak się Polska na mapie wypełni po brzegi czerwonymi znaczkami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jb-skorpion Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 Witam. Zauważyłem, że na początku roku na stronie głównej była mapka hodowców roślin owadożernych. Czy znikła na stałe czy może wróci na stronę główną. A pro po - to gdy klikałem w linki do mapy trafione w postach - otwierała się mapka ale pozbawiona możliwości edycji i zawierała około 60 zaznaczonych pozycji. Niestety nie mogłem wpisać się na mapkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 30 Lipca 2016 Autor Share Napisano 30 Lipca 2016 (edytowane) Muszę pogadać z administracją. Albo pojawiły się jakieś błędy, albo Google coś pozmieniało i kod się unieważnił. Wygeneruje świeży i podam do odpowiednich osób. Zobaczę czy da się coś zmienić, bo już bywały z tym problemy. Edit: Napisze jeszcze do Google zobaczmy co powiedzą na ten temat, bo moim zdaniem to źle działa. Zaznaczone są opcje możliwa edycja dla wszystkich w internecie- tymczasem z poziomu niezalogowanej osoby na Google chrom nawet brak możliwości edycji. Edit 2: Chwilowo Panie Janusz oraz inne osoby proszę o cierpliwość. Sprawa zgłoszona do Google. Zobaczymy czy da się z tym coś zrobić. Gdy zostanie naprawiony problem napisze do administracji. Na tę chwilę chętnych mogę wpisać osobiście. Wystarczy podać lokalizację i opcjonalnie jakieś zdjęcie lub krótka notatkę na temat hodowanych roślin czy tym podobne Edytowane 30 Lipca 2016 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jb-skorpion Napisano 30 Lipca 2016 Share Napisano 30 Lipca 2016 (edytowane) OK. To proszę o wpis na mapę. Moja lokalizacja to Pleszew (środek trójkąta Kalisz, Ostrów Wlkp. i Jarocin) - a jeśli się da to jako zdjęcie mój avatar. Edytowane 30 Lipca 2016 przez jb-skorpion Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinH Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Muszę pogadać z administracją. Albo pojawiły się jakieś błędy, albo Google coś pozmieniało i kod się unieważnił. Wygeneruje świeży i podam do odpowiednich osób. Zobaczę czy da się coś zmienić, bo już bywały z tym problemy. Z tego, co zauwazyłem, to jak się jest zalogowanym do konta gugla, to mozna edytować, jak się nie jest zalogowanym - to nie można Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jb-skorpion Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Przełamałem niechęć do googli i założyłem tam konto. Mapka uruchamia się jak należy, ze wszystkimi opcjami edycji. Przy okazji zauważyłem, że jestem dopisany do mapki, allgreen dzięki za wpis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Jaki Happy End, chyba Happy Beginning? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Na razie czekam na odpowiedź Google. Nie chce angażować Was Administratorów, bo nie wiem czy nie będzie trzeba tworzyć nowej mapy i/lub zmieniać kodu do wyświetlania. Obecnie czytam różne info w necie, ale nie potrafie znaleźć żadnych przydatnych informacji z zasobów wujka na ten temat. Są tylko proste i powierzchowne informacje które pięciomiesięczne dzieci potrafią zrobić. Nie wiem też jak długo Google i czy ogólne z tickietu mi odpowie. Poczekam do końca tego tygodnia. Jak nie będzie odpowiedzi będę musiał bezpośrednim kanałem do działu technicznego. Swoją droga trochę głupota, że tak prost rzecz a nie działa jak należy, bo według tego powinno normalnie być dostępne dla każdego kto ma dostęp do internetu i tak samo powinno być z możliwością edycji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Niestety na chwilę obecną czekam na odpowiedź w sprawie problemu z mapami. Wysłane kolejne zgłoszenie. Chyba że w Google Polska mają teraz wszyscy wakacje, to przyjdzie nam poczekać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi