Skocz do zawartości

Wystawa w CH Ster(Szczecin)- rośliny owadożerne

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam wszystkich z okolic Szczecina w nadchodzący weekend(12-13.09) do Centrum Handlowego Ster gdzie odbędzie się impreza o nazwie ogród na patio, oprócz standardowych wystawców(rośliny do ogrodu, sprzęt ogrodniczy) będzie wystawa roślin owadożernych gdzie będzie można zobaczyć oraz również kupić w bardzo przystępnych cenach takie okazy jak m.in.:

Drosera regia

Drosera alice

Drosera capensis

Dioneae muscipula

Dioneae kultywary(microdent, sawtooth, red piranha, cup trap, funnel itp.)

Nepenthes bloody mary

Nepenthes hookeriana

Nepenthes ventricosa

Nepenthes rebeca soper

Pinguicula weser

Pinguicula medusina x moctezumea

Sarracenia victoria morley(kaptury ponad 30 cm)

Sarracenia psittacina

Sarracenia Lucky Leuco

Sarracenia Purpurea

Sarracenia leucophylla hybride

Sarracenia Barbapappa

Sarracenia Purpurea hybride

Cephalotus follicularis

Darlingtonia californica

Zapraszam wszystkich serdecznie, jeśli ktoś nie będzie mógł w ten weekend to 19-20.09 będziemy również na imprezie "Pamiętajcie o ogrodach" na Wałach Chrobrego.

PS. Na zdjęciu połowa stoiska.

3219110_20150905_130726.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby na Polskim rynku zaistniała nowa firma z roślinami owadożernymi?

Jeśli tak super okej widać że wszystko podąża we właściwym kierunku ;)

Można coś więcej na temat firmy, nazwa, czy ogranicza się tylko do zachodniopomorskiego, ewentualny kontakt?

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero się rozkręcamy, firma działa od miesiąca. W tym sezonie nie przewidujemy już rozwinięcia wysyłki roślin ale od kolejnego powinno już zacząć działać. Obecnie nie wysyłam bo szkoda mi męczyć rośliny wysyłką, muszę jeszcze po testować pakowanie, ogólnie przemyśleć całą logistykę. :)

Firma nazywa się AntyMucha, można nas znaleźć na fb( www.fb.com/antymuchapm ). Firma dodatkowo zajmuje się owadami tropikalnymi(straszyki,patyczaki,modliszki) i organizujemy wystawy związane z owadami tropikalnymi i roślinami owadożernymi. W ofercie jest jeszcze coś dość ciekawego, robimy zajęcia w szkołach i przedszkolach na których opowiadamy o naszych pupilach i roślinach(lepiej coś zobaczyć na własne oczy niż 3 razy przeczytać). Może dzięki temu dzieci nie będą miały za hobby jedynie przesiadywanie przed komputerem :)

Odnośnik do odpowiedzi

Przybyłem, zobaczyłem, kupiłem :) miała być tylko regia a skończyło się jak zwykle. Fajnie że coś w moim rejonie też pojawiła się wystawa RO, czasem to problem pojechać gdzieś dalej bo czasu brakuje a tu proszę prawie pod nosem :) Na stoisku dużo fajnych roślin było w czym wybierać, oprócz roślin były jeszcze owady, duże i dorodne okazy. Szczególnie ten wypasiony patyczak łażący luzem :)

Odnośnik do odpowiedzi