maciek0421 Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Przez ostatnie siedem dni organizowałem w szkole mini wystawę roślin owadożernych. Muszę powiedzieć, że zainteresowanie było ogromne. Niektóre osoby przesiadywały przy roślinach dość długo. Nie obyło się jednak bez szkód. Tak jak kiedyś mówił dokkrb. Ludzie zobaczą coś niezwykłego i od razu pchają tam palce. Kapturnica ma kilka złamanych kielichów a muchołówka w ciągu tego tygodnia była zamykana codziennie. No cóż. Czego się nie robi dla pokazu. Najważniejsza część mojego zadania spełniona! Ponad 1000 uczniów mojej szkoły wie, że muchołówka i rosiczka to nie to samo. Pakowanie: Wystawa: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Brawo! bardzo piękna inicjatywa Być może udało Ci się zarazić kolejne osoby owadożerną pasją. Dziwi mnie tylko jedno... dla czego większość roślin masz tak głęboko posadzone? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 6 Października 2015 Autor Share Napisano 6 Października 2015 Brawo! bardzo piękna inicjatywa Być może udało Ci się zarazić kolejne osoby owadożerną pasją. Dziwi mnie tylko jedno... dla czego większość roślin masz tak głęboko posadzone? Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale. Jakoś tak mam. Dopiero od jakiegoś czasu doniczki wypełniam do końca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Świetna inicjatywa i oby więcej takich propagatorów. Gratuluję postawy i odwagi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Również gorąco popieram takie działania, wiem że sporo z tym pracy ale i duża satysfakcja z zadowolonych zwiedzających. Gdybyś dał znać wcześniej podesłałbym Ci trochę materiałów edukacyjnych, mam wydrukowane ulotki o krajowych roślinach mięsożernych, zakładki do książek i jakieś plakaty z rosiczkami by się znalazły. Więc kolejnym razem daj znać, postaram się jakoś wspomóc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Spoko działanie. Dobrze, że edukujesz społeczeństwo. Uważam, że im większa jest świadomość tego, jak fascynująca potrafi być przyroda, tym większa skłonność do szanowania natury, więc być może robisz coś ważnego. Ale muchołówkę to Ty sadź wyżej! (-; Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi