jakub Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Witam. Po tym jak zrobiłem swe pierwsze terrarium od razu chciałem drugie większe i tak właśnie je zrobiłem. Może nie właśnie teraz bo 2 miesiące temu, ale do konkretów. Więc może ogóły. Wymiary 80x50x80 Oświetlenie. Po zadowalający efekcie z lampy w pierwszym terra zastosowałem ją i tu czyli oprawe rastrową z świetlówkami 10 w Led. No a teraz konkrety. Jak zobaczycie na zdjęciach jest to połączone terra z akwarium. Nie będę opisywał jak robiłem ściankę i tak dalej bo to wszystko było robione za pomocą tematu Dokrb gdzie właśnie opisał jak zrobić taką ściankę. I chyba jest jeszcze jedna rzecz która może kogoś boleć mianowicie farba na skałkach i wodospadzie, tak jest to farba w spraju, ale wszystko było malowane miesiąc przed zalaniem wodą( oprócz próbnego czy działa wodospad i czy jest na pewno szczelne potem woda została wylana ) więc co miało się ulotnić to się ulotniło i widać że jest bardzo dobra bo się nie rozpuszcza ani po 2 miesiącach już z rybami nic się nie dzieje i jest wszystko dobrze. Jeszcze jedno wentylacja. Może zadziwię ale nie mam bo: 1 drzwiczki są nieszczelne i przez nie ucieka powietrze. 2 są otwierane przynajmniej 3 razy dziennie i wtedy wymienia się mnóstwo powietrza. chyba o niczym nie zapomniałem ale jakby były jakieś uwagi to proszę pisać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 (edytowane) zdjęcie całości Edytowane 27 Października 2015 przez jakub Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 (edytowane) wodospad Edytowane 27 Października 2015 przez jakub Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 akwarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Są zdjęcia czy nie bo mi zgłoszono że nie ma. To nie wiem bo ja je widzę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 (edytowane) kolejne Edytowane 27 Października 2015 przez jakub Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Całe połączenie wygląda jeszcze bardzo surowo, ale tylko czekać, aż wszystko się przyjmie i zarośnie co bardziej gołe miejsca Nie myślałeś o większej ilości roślin w samym akwarium? Czy zamierzasz trochę zagęścić dno tymi już rozrastającymi się? A co do braku wentylacji, trochę to ryzykowne... Nie jestem specem od takich mikroklimatów, ale pleśń to uporczywe bydle! Wedrze się wszędzie, gdzie nie będzie wystarczająco dużej cyrkulacji powietrza. U mnie atakuje chociażby w nieprzykrytym akwarium, gdzie trzymam rośliny, nawet na siewkach stojących dalej od okna (przy nieszczelnym balkonie w pokoju) więc jest duża szansa, że prędzej czy później coś Cię zacznie nękać. Z resztą, nie będziesz do końca życia otwierał tych drzwiczek 3 razy dziennie To czekam na dalszy rozwój wydarzeń, ciekawe jak to wszystko się przyjmie. (zwłaszcza te capensisy). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 Tak akwarium będzie jeszcze mocno obsadzone a u góry muszą się rozrosnąć te dzbany jeszcze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi