rufioxxx Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 (edytowane) Witam Kupiłem w OBI 04.06.15r jest koniec listopada i dalej puszcza młode ,czy to normalne, trzymam ja na parapecie w pokoju. Miała kwiatostan który obciąłem jak zakwitł, dlatego bo zaczęła słabnąć, po odcięciu zaczęła puszczać nowe aż do teraz. Czy to normalne. posyłam fotki dla oceny... ps. robi mi się taki biały nalot na ziemi czy to normalne ? pozdrawiam Edytowane 30 Października 2015 przez rufioxxx Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Daj ją do zimnego pomieszczenia niech zimuje a na wiosne zmień podłoże bo te jest zaplesniałe całe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rufioxxx Napisano 30 Października 2015 Autor Share Napisano 30 Października 2015 Daj ją do zimnego pomieszczenia niech zimuje a na wiosne zmień podłoże bo te jest zaplesniałe całe Na jaką ziemię zmienić jakieś dokładniejsze parametry, dam ją do piwnicy tam jest chłodno. Trzeba ją przykryć czymś czy nie potrzeba i w kwietniu można ją wystawić na parapet ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 torf 3,5 ph z dodatkiem perlitu lub żwirku dla spulchnienia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Jak wstawisz ja do piwnicy to pamiętaj aby miała chociaż trochę światła i nie podlewaj niech ma tylko lekko wilgotne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 31 Października 2015 Share Napisano 31 Października 2015 Siema. Tą pleśń usuń łyżeczką, zbierając wierzchnią warstwę torfu (około 5 mm), podnosząc kolejne ogonki liściowe. Ogranicz mocno podlewanie. Jeśli masz jakieś fungicyd, możesz spryskać podłoże. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi