Kosa1984 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 ale to widzę że już czas kończyć rozmowę bo argumenty się kończą więc czepiasz się słówek. Niczego się nie czepiam, Ty próbujesz, dość nieporadnie zresztą. Co do argumentów, to nie tyle się Tobie kończą, co wcale się nie zaczęły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 tracer274 twoje wypowiedzi są błędne i za przeproszeniem głupie Greenpeace ma w swoim inwentarzu radykalne środki ale to wszystko dla ciebie twoich dzieci oraz wnuków aby oni też mogli naszą florę a nie tylko mogli ja oglądać w podręcznikach czy starych filmach przyrodniczych. Oni działają ogólnie dla naszego dobra a nie przeciwko nam jak korporacje które chcą tylko zarobić, więc całym swoim głosem popieram w całości wypowiedzi Kosy bo jego wypowiedziach znajdziesz tylko prawdę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Ja z kolei słyszałem z pierwszej ręki (w osobistej rozmowie, żeby nie było) od ludzi pracujących w parlamencie europejskim wersję o tym, że masa tych "bohaterskich ekologów" to po prostu opłaceni przez rosyjskie koncerny pozoranci, którzy swoim naciskiem na wprowadzanie "zbawczych dla świata" eko-ustaw dławią potencjał naszego przemysłu, by nabijać koniunkturę rosyjskich molochów. A ja słyszałem, że wszyscy mieszkańcy w Waszym regionie są opłacani przez lobby farmaceutyczne, żeby truć Polskę, aby tamci mogli zarabiać krocie, lecząc chorych na raka. No i jasne; udział w jednym proteście ekologicznym i nie musisz pracować przez rok, hajs się zgadza, ruble płyną strumieniami, Putin robi nam przelewy co miesiąc, każdemu osobno. Zejdźmy na ziemię: to, co słyszałeś, to bzdury. Kosa, masz świadomość tego, jak okrutnie wasze idealistyczne pomysły narażają bezpieczeństwo finansowe wielu rodzin? Mieszkam na terenach przemysłowych, i na własne oczy widzę długofalowe skutki tej postępującej "eko-polityki". Domniemywam, że w swej dbałości o przyszłość zapewnicie pracę tysiącom zwalnianym górnikom czy chociażby załodze Elektrowni Rybnik, która powoli zdycha właśnie przez taką politykę? Tak, wiem, że nasze rozwiązania budzą kontrowersje, niepokoją wielu ludzi. Utrata miejsc pracy w górnictwie nie musi oznaczać bezrobocia. Energia słoneczna to potencjalnie gigantyczna ilość miejsc pracy. Nie twierdzę, że takie zmiany są bezproblemowe w przeprowadzeniu, ale są możliwe. Zresztą średnio mamy wyjście, jako ludzie oddychający najgorszym powietrzem na kontynencie. Jesteśmy Chinami Europy i to odbija się na zdrowiu nas wszystkich, umieramy przez to wcześniej i w sposób bardziej uciążliwy. Szanuję Ciebie i Twoje poglądy, ale jako, iż w ostatniej dyskusji nie omieszkałeś sugerować mi bycie okrutnikiem przez to, że jem mięso - nie obraź się, że w obecnej chwili przyznam jasno, że populizmy greenpeace'u uważam za (BARDZO delikatnie mówiąc) zwyczajnie głupie. No to zdecyduj się; albo mnie szanujesz, albo to, czemu poświęcam swój czas i energię jest głupie. (: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 (edytowane) tracer274 twoje wypowiedzi są błędne i za przeproszeniem głupie Dobrze, że w właściwy sposób mnie to uświadomiłeś, obiecuje poprawę i proszę o rozgrzeszenie. Greenpeace ma w swoim inwentarzu radykalne środki ale to wszystko dla ciebie twoich dzieci oraz wnuków aby oni też mogli naszą florę a nie tylko mogli ja oglądać w podręcznikach czy starych filmach przyrodniczych. Pozwól bym sam ocenił co jest dla mnie dobre i jakimi metodami ma to być osiągnięte, aby moje dzieci też mogły o tym same zadecydować, a później ich wnuki, a teraz krótki monolog uświadamiający do czego mogą takie radykalne kroki prowadzić: - Tak wysadziliśmy tą elektrownie jądrową w powietrze, aby nie truła waszego środowiska, będziecie zdrowsi, nie będziecie cierpieć przez skażenie środowiska i proszę się nie przejmować opadem radioaktywnym, pamiętajcie cel uświęca środki. Oni działają ogólnie dla naszego dobra a nie przeciwko nam jak korporacje które chcą tylko zarobić, więc całym swoim głosem popieram w całości wypowiedzi Kosy bo jego wypowiedziach znajdziesz tylko prawdę. Cytat z jednego filmu "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!". Lemiesz łap to i z łaski swojej posłuchaj całość. Zejdźmy na ziemię: to, co słyszałeś, to bzdury. A do kosy, parę lat temu dane wywiadowcze, które wyciekły (takie rzeczy się zdarzają), oraz wiele wypowiedzi ekspertów zajmujących się geopolityką wskazywały na opłacanie przez Rosję niemieckich działaczy środowisk ekologicznych walczących z utworzeniem w Polsce elektrowni atomowej. To samo tyczy się łupków. Rosja bardzo umiejętnie korzysta z ich pomocy czego nie raz dowiodła. Dla kolejnego przykładu, że Rosja jest do tego zdolna, jej poprzednik ZSRR opłacał ludzi w USA mających na celu powstrzymanie zbrojeń atomowych. Bardzo ładnie im to wychodziło. Doświadczenie nie poszło w piach. Tymi ludźmi opłacanymi przez ZSRR byli nie kto inny jak pacyfiści i ekolodzy. Edytowane 3 Listopada 2015 przez tracer274 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Hahahhhahhahahaahha Tracer274 z twoich wypowiedzi wychodzi że Greenpeace i podobne stowarzyszenia są bee a korporacje z którymi walczą są cacy no trzymaj tak dalej a niedługo większość roślin zobaczysz tylko na obrazkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Tak wysadziliśmy tą elektrownie jądrową w powietrze, aby nie truła waszego środowiska, będziecie zdrowsi, nie będziecie cierpieć, przez skażenie środowiska, i proszę się nie przejmować opadem radioaktywnym, pamiętajcie cel uświęca środki. Trudno z czymś takim dyskutować, ale na wypadek, gdyby ktoś równie słabo, jak autor powyższego andronu, znał sposoby działania Greenpeace i innych bratnich oraz siostrzanych organizacji, śpieszę wyjaśnić, że to brednie do kwadratu. Ten "pokój" w nazwie traktujemy serio, nigdy nie stosujemy przemocy, jak już wspomniałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 (edytowane) Hahahhhahhahahaahha Tracer274 z twoich wypowiedzi wychodzi że Greenpeace i podobne stowarzyszenia są bee a korporacje z którymi walczą są cacy no trzymaj tak dalej a niedługo większość roślin zobaczysz tylko na obrazkach. Sugeruję czytać, ze zrozumieniem cały temat, wytrzeć piane z buzi i używać jakiś konkretnych argumentów. Ucz się od Kosy to skłonny będę z tobą popisać. Edytowane 3 Listopada 2015 przez tracer274 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Do takich działań potrzeba DOGŁĘBNEGO rozeznania sytuacji i długofalowej, stopniowo wprowadzanej strategii. Właśnie przedstawiłeś nasze rozwiązania, których podobno nie mamy! (; Jak widzisz, nie wysadzamy kopalń, zdajemy sobie sprawę z konieczności stopniowego wprowadzania zmian. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Nieprzemyślana, głupia ustawa nie raz wysadzi lepiej i więcej, niż każda bomba. A w wymuszaniu takowych macie akurat mistrzostwo. Stanowczo przeceniasz. Polecam Tobie i Twoim kolegom wycieczkę na jakiekolwiek osiedle "familoków" górniczych - czy to w Katowicach, w Radlinie albo Rybniku. Krótkie przedstawienie waszych eko-postulatów z pewnością poskutkowałoby szybką ich weryfikacją społeczną - obawiam się, że niezbyt pokojową. Oj, jeśli myślisz, że aktywiści nie stają się obiektem agresji, to jesteś w dużym błędzie. Oraz: rozumiem, że perspektywa dostania w ryj to argument za rezygnacją z czystej, zdrowej energii, tak? w rzeczywistości niestety wszystko zostaje skutecznie przytarte. Taki już mamy ten świat. No jak widać nieskutecznie, najwyżej niekulturalnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scavell Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 ykhm przepraszam, że się wtrącę. Widzę tutaj tylko jakieś pokrzykiwania i co najważniejsze WYBIÓRCZOŚĆ i BRAK SAMOKRYTYKI w stosunku do swoich argumentów. Jesteśmy ludźmi dorosłymi, potrafiącymi myśleć racjonalnie i odnajdywać konsensus w sprawach kontrowersyjnych, ale do tego potrzebujemy troszkę pokory. Nic nie jest czarno białe, każdy ma swoje wady i zalety, podstawą znaleźć jest w tym wszystkim równowagę (taką jak w ekosystemie). Patrząc na to z góry, podpierając się wiedzą jaką posiadam oraz zwykłymi ludzkimi odruchami nie sposób jest mi nie zgodzić się z jedną i z drugą stroną. W życiu potrzebny jest przemysł ciężki, dający zatrudnienie, poziom życia jaki znamy obecnie oraz chociażby możność wykarmienia nas wszystkich. Potrzebne są też organizacje, aby ludzką chciwość trzymać na wodzy i umiejętnie drogą edukacji, pokazywać, że my też jesteśmy członkiem ekosystemu o który musimy dbać. Reasumując, nie podoba mi się polityka wielu firm, aczkolwiek wiem, że jest ona potrzebna. Nie podobają mi się niektóre akcje GP, ale póki istnieje przemysł, potrzebujemy przeciwwagi aby się nie "wywrócić". A wszystkim wam radzę trochę samokrytyki i pokory bo bez niej to......... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Jasne, krytyczne spojrzenie na siebie to coś, co wszyscy powinniśmy robić. Dzięki za zwrócenie uwagi. (: Za dużo napinki pewnie faktycznie jest w temacie, który siłą rzeczy odbił od meritum, ale to ostatecznie Pub, więc mam nadzieję, że nikt nie czuje się bardzo dotknięty. (; Nie zgadzam się natomiast z tym, że potrzebny jest obecny poziom życia, taki, jaki mamy. Przeciwnie; uważam, że jest zbyt dobrze. Nie szanujemy tego, co mamy, wyrzucamy na śmieci rzeczy z powodu braku których ludzie zjadają się wzajemnie, na przykład w Korei Północnej. Nie jest mi potrzebny nowoczesny telefon, dopiero od niedawna mam taki z aparatem, który i tak jest na dzisiejsze standardy zabytkiem. Nie czuję też konieczności zakupu nowego garnituru czy samochodu, póki stary jeździ, zresztą i tak częściej wybieram rower. Od kilku lat widzę, że wkoło nas jest za dużo przedmiotów, a za mało nas. Przede wszystkim technologii jest zbyt dużo. Nie znam nikogo, kto otoczył się dużą ilością kosztownej materii i powiedział "No, teraz mam wszystko, czego mi potrzeba.". W miarę jedzenia apetyt rośnie, a płaci za to i płacze nad tym Matka Ziemia, której wszyscy jesteśmy winni szacunek, jako rodzicielce. Żeby swoim dinozaurzym biadoleniem nie zrazić kogoś do Greenpeaceu: to jest moje stanowisko, nie organizacji, która jest za zrównoważonym rozwojem. (: Pokój wszystkim (zielony)! (; Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 Tracer274 jak na razie w tym poście popisałeś się głupotą i nieznajomością organizacji takich jak Greenpeace. Więc jeśli nie wiesz jak takie, organizacje działają to proszę nie wypowiadaj się na ich temat bo od niektórych rzeczy które tutaj piszesz to nie wiem czy mam się śmiać lub płakać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 3 Listopada 2015 Autor Share Napisano 3 Listopada 2015 (edytowane) od ludzi pracujących w parlamencie europejskim wersję o tym, że masa tych "bohaterskich ekologów" to po prostu opłaceni przez rosyjskie koncerny pozoranci, którzy swoim naciskiem na wprowadzanie "zbawczych dla świata" eko-ustaw dławią potencjał naszego przemysłu, by nabijać koniunkturę rosyjskich molochów. Pewnie bo ruscy są zawsze wszystkiemu winni. (części oczywiście tak) Spróbuj popatrzeć jak Niemcy wpływają na gaszenie i przejmowanie naszego przemysłu to dopiero się złapiesz na głowę. Mieszkam na terenach przemysłowych, i na własne oczy widzę długofalowe skutki tej postępującej "eko-polityki". Domniemywam, że w swej dbałości o przyszłość zapewnicie pracę tysiącom zwalnianym górnikom czy chociażby załodze Elektrowni Rybnik, która powoli zdycha właśnie przez taką politykę? Na pewno zdycha przez ustawy popychane ze strony greenpeace xD To bardzo mądrzy ludzie, którzy wykorzystują i zakrywają się ideami greenpeacu piszą takowe ustawy. Wrazik to Niemcy i Unia narzucili nam taką politykę. Bo bylibyśmy za dużymi konkurentami dla nich na rynku. Tylko dlatego. A jeśli sądzisz, że sytuacja górników się poprawi sama z siebie (bez tych innowacyjnych ekologicznych ustaw) to grubo się mylisz, gdyby miała się poprawić to już dawno by do tego doszło. Obecna sytuacja jest spowodowana tylko i wyłącznie złym zarządzaniem tych kopalń oraz efektami umyślnie-nieudolnej prywatyzacji owych zakładów. Komuś po prostu zależy, aby nasz przemysł został przejęty. Jak wytłumaczysz fakt, że istnieją kopalnie idealnie prosperujące, które nie są sprywatyzowane, w których górnicy mają dobre zarobki? To zależy tylko i wyłącznie od widzimi się kogoś na zachodzie (czy jakiegoś zdrajcy tutaj), któremu opłaca się doprowadzić te biedne kopalnie do upadku lub przejęcia przez zachodnie firmy. To wszystko (tak sądzę), jest z góry zaplanowane. W obecnym świecie prowadzi się wojnę, ale na trochę innym poziomie. Bo komu by się opłacało rozpoczynać otwarty globalny konflikt? Łatwiej uzależnić dany kraj, wykupić go, a potem doprowadzić do kosmicznego zadłużenia ^^ Ale nawet pisząc to wszystko nie sądzę, żeby można tak bezpodstawnie psioczyć na greenpeace, tylko dlatego, że jego idee wykorzystuje się w złym celu przez zainteresowanych wpływowych ludzi. Oni mają swoje poglądy, słuszne poglądy, a to, że ktoś się nimi zasłania to już inna sprawa. Czego by nie pisać odwalili kawał dobrej roboty, więcej niż chyba jakakolwiek inna organizacja tego typu. Niech tylko się nie sprzedadzą, bo wtedy faktycznie, będzie ich można uważać za oszustów. Tyle w temacie. Pozdrawiam. Edytowane 4 Listopada 2015 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 4 Listopada 2015 Share Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Tracer274 jak na razie w tym poście popisałeś się głupotą i nieznajomością organizacji takich jak Greenpeace. Więc jeśli nie wiesz jak takie, organizacje działają to proszę nie wypowiadaj się na ich temat bo od niektórych rzeczy które tutaj piszesz to nie wiem czy mam się śmiać lub płakać. Pamiętaj śmiech to zdrowie. Osobiście wybrał bym tą pierwszą opcje. O ile z innymi tutaj da się popisać i te osoby są wstanie podać jakieś argumenty, które jako tako do mnie trafiają to u ciebie fanatyzm i ślepe oddanie promienieje . Ja wiem, że metoda ataku na "dzieci z blokowiska" w stylu ty jesteś głupi a twoje wypowiedzi są głupie bez podania jakiegokolwiek argumentu jest najprostszą z możliwych, ale ja wiem, że nie każdy jest na tyle bystry, żeby choć raz popatrzeć z drugiej strony (o czym wspominał Scavell), jako podpowiedź następnej wypowiedzi dla ciebie zacytuj moje ostatnie zdanie i dodaj (Mówisz o sobie). Radykalizm i fanatyzm nie ważne w jakiej sprawie, może i być szczytna prowadzi zawsze do tragedii. Pewnie bo ruscy są zawsze wszystkiemu winni. (części oczywiście tak) Niedźwiedź się budzi. Wrazik to Niemcy i Unia narzucili nam taką politykę. Bo bylibyśmy za dużymi konkurentami dla nich na rynku. Tylko dlatego. Nie tylko dlatego. Nigdy nie ma jednego powodu. Zawsze takie rzeczy składają się z wielu czynników. Generalnie Niemcy to Unia i ich przydupasy z Francji. Sprawa jest taka, że fryce mają zawsze lepszy interes z Rosją niż z nami i ich cele są wspólne. Niemcy wycierają sobie mordę ekologią (tutaj ich działania nie różnią się niczym od rosyjskich) by wyśrubować normy, których żadne państwo nie jest wstanie spełnić nawet oni sami. Tyle, że gdy inni starają się ich przestrzegać przy tym tracąc fortunę lub upadając ale fryce olewają to co sami narzucili. Efekt jest taki, że Niemcy na koniec będą mieli największą gospodarkę w Europie a inni zgliszcza. Przykład z tego roku silniki VW. Nasi zachodni "sąsiedzi", zawsze będą dążyć do dominacji, taka ich natura, ale plan który właśnie wykonują to istny geniusz zła, prawdopodobnie uda im się to czego nie mógł hitler przy pomocy blitzkriegu. Łatwiej uzależnić dany kraj, wykupić go, a potem doprowadzić do kosmicznego zadłużenia ^^ Najbardziej efektywna forma prowadzenia wojny, ludzie nie giną a przeciwnik i tak sam się pogrąża. Geniusz zła. Edytowane 4 Listopada 2015 przez tracer274 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi