Dieball Napisano 9 Marca 2017 Autor Share Napisano 9 Marca 2017 Kilka zdjęć dzbanków, z mojego nowego zbiornika N. bicalcarata N. campanulata N. ampullaria 'Lime Twist' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki1 Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Mogę powiedzieć tak czapkę z głowy. Elegancko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Lime twist najlepsza,ja czekam aż moja ampullaria zacznie wypuszczać typowe dla gatunku dzbanki,bo wypuszcza tylko małe,lekko podłużne,zielone dzbanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 17 Marca 2017 Autor Share Napisano 17 Marca 2017 Kilka nowych zdjęć na dziś. Na początek bez fajerwerków. H. heterodoxa x minor, w towarzystwie Brocchinia hechtioides Heliamphora 'Midoxa' chyba potrzebuje rozsadzania Pięknie kwitnąca Heliamphora huberi [bonettia Forest] H. tatei [Cerro Duida] H. parva [Cerro Neblina] wreszcie wypuściła dorosły kielich H. exappendiculata [Chimanta Tepui] H. folliculata [Aparaman Tepui] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 Nie żeby coś, ale wyrabiasz swój własny oryginalne styl robienia zdjęć, a zwłaszcza charakterystyczne oświetlenie. Robi to ciekawy efekt (y) Nie wiem czemu uważasz, że fajerwerków ni ma... dla mnie ta kompozycja z H. heterodoxa x minor, to jedna z najładniejszych jakie pojawiły się ostatnio na naszym forum Gratuluje pięknych i zdrowych roślin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 Nie żeby coś, ale wyrabiasz swój własny oryginalne styl robienia zdjęć, a zwłaszcza charakterystyczne oświetlenie. Robi to ciekawy efekt (y) Nie wiem czemu uważasz, że fajerwerków ni ma... dla mnie ta kompozycja z H. heterodoxa x minor, to jedna z najładniejszych jakie pojawiły się ostatnio na naszym forum Gratuluje pięknych i zdrowych roślin. Dzięki Iglacy Z brakiem fajerwerków chodziło mi o to, że to pospolita roślina Natomiast teraz będą już trochę fajerwerki: N. aristolochioides rośnie mi zaskakująco szybko i dzbanki je z każdego liścia I teraz jedna z moich ulubionych roślin, duma mojej kolekcji na którą długo połowałem. Co ciekawe, przez rok dyskretnie podpytywałem czy ktoś jeszcze ją u nas ma i o dziwo, nie słyszałem żeby ktoś jeszcze w Polsce ją hodował. Moi drodzy, N. lowii x ventricosa Zwróćcie uwagę na te 'kolce' pod daszkiem, jak u lowii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 Dobre rośliny Z aristo nie będzie tak kolorowo z dzbankami jak będzie starszy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 Dobre rośliny Z aristo nie będzie tak kolorowo z dzbankami jak będzie starszy Tego się spodziewam. Ale prawdę mówiąc, myślałem że tak będzie od początku, a tu tymczasem rośnie jak na drożdżach. Jestem mile zaskoczony Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 Dawno już nic nie postowałem, ale zdecydowanie nie próżnowałem Moje terrarium dla czwórki Dendrobates leucomelas. Oczywiście nie mogło zabraknąć roślin owadożernych. W środku rośnie kilka odmian Nepenthes ampullaria, Nepenthes campanulata, bicalcarata i sibuyanensis (póki są małe), a także trzy pływacze: Utricularia longifolia, chrysantha i zobaczymy jak poradzić sobie alpina. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Baaardzo zacnie to wygląda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 15 Października 2017 Autor Share Napisano 15 Października 2017 Dawno już nie wrzucałem tutaj żadnych zdjęć, ale żyję! Z racji tego, kolejny update Nepenthes glabrata Nepenthes spectabilis x ventricosa Nepenthes ampullaria 'Lime Twist' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 16 Października 2017 Share Napisano 16 Października 2017 Nepenthes spectabilis x ventricosa ma niesamowity kolor perystomu. Nie wiem jak, ale umknął mi Twój post o terrarium dla żabek Piękna robota! Profesjonalnie to wygląda Napisz tylko jak sobie radzą wspomniane przez Ciebie pływacze bo ciekaw jestem bardzo. (psssss... update samego terrarium również by się przydał :>) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 16 Października 2017 Autor Share Napisano 16 Października 2017 (edytowane) Nepenthes spectabilis x ventricosa ma niesamowity kolor perystomu. Nie wiem jak, ale umknął mi Twój post o terrarium dla żabek Piękna robota! Profesjonalnie to wygląda Napisz tylko jak sobie radzą wspomniane przez Ciebie pływacze bo ciekaw jestem bardzo. (psssss... update samego terrarium również by się przydał :>) Dzięki Iglacy Niestety, ale miałem ostatnimi czasy problem ze zraszaczem i wszystko co miałem na konarach i ściance poschło. Także szykuje się generalne przemeblowanie w tym terrarium i będzie update za jakiś czas. Edytowane 16 Października 2017 przez Dieball Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Nietypowo wybarwiony dzbanek Nepenthes ampullaria William's Red x Harlequinn. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 26 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2018 Utricularia alpina wreszcie zakwitła! Przy okazji możecie zobaczyć w jaki sposób hoduję storczyki epifityczne. Generalnie, to biorę kawałek kory, w naturalne szczeliny wpycham trochę mchy torfowca na którym układam stolony pływacza i całość przykrywam kolejną warstwą żywego mchy. Oczywiście całość obwiązuję żyłką. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi