Wrazik Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Witam Mój stary wątek już trochę się zestarzał, więc zakładam nowy Obecnie dosyć regularnie zamieszczam zdjęcia z hodowli na mojej stronce internetowej, więc aby nie zaśmiecać niepotrzebnie forum megabajtami, zapraszam serdecznie do albumu: http://explority.eu/autumn-photo-update/ Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 22 Lutego 2016 Autor Share Napisano 22 Lutego 2016 Mały, przedsezonowy update - parę najciekawszych zdjęć zrobionych w czasie porządkó w terrariach N. villosa (Mt. Tambuyukon, Borneo) D. caledonica (New Caledonia) - jedna zaczyna kwitnąć D. androsacea, D. arcturi (Gelignite Creek, Tasmania) i Cephalotus D. graomogolensis (Itacambira, MG, Brasil) D. arenicola (Akopan Tepui) D. solaris (Maringma Tepui) H. minor (Auyan Tepui) N. aristolochioides (Kerinci, 1700m asl) H. ionasi 'Killer Giant' - bez wątpienia ulubiona helka W naturze dzielą jedną wyspę, u mnie - jedną donicę N. hamata i N. glabrata H. chimantensis N. tenuis pnący...a raczej płożący się wzdłuż terrarium Ma już ok. 1,5m i właśnie kwitnie - czekam na efekty zapylania A na koniec ciekawostka - kępka arktycznego mchu Sphagnum (Sphagnum arcticum). Okazał się być odmianą wręcz idealną do hodowania w nim roślin - jako, iż jest naturalnie przystosowany do ekstremalnych, podbiegunowych warunków, rośnie baaaaardzo powoli, przez co nie powoduje problemów zarastając mniejsze roślinki. Mam nadzieję, że uda się go trochę namnożyć w najbliższym czasie Pozdrawiam Mateusz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Piękne rośliny, tonące w mchu Ciekaw jestem dalszego rozwoju tego Sphagnum - wygląda obiecująco. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) Piękne 'Killer Giant' prawdziwy olbrzym ! Edytowane 23 Lutego 2016 przez wksek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi