Hesperyda Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 (edytowane) Dawno temu, myślę że minęły już spokojnie dwa lata, kupiłam nasiona Drosera capensis ´Giant´ z tego sklepu. Oczywiście wysiałam je jak najszybciej. Bardzo się zdziwiłam bo wyrosło coś na wzór capensisów 'Typical' oraz 'Albino'. Zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem nie zmieszały im się jakieś nasiona, w końcu chyba doszłam do wniosku że tak się stało i dałam sobie z tym spokój. Kiedy jeden capensis z tej gromadki taki co wyglądał na 'Typical' i faktycznie mógł to być ´Giant´, bo w zasadzie był trochę większy od moich typowych form, zakwitł i wydał nasiona. Wysiałam je czym prędzej. Jak już siewki były wystarczająco duże, zauważyłam że historia się powtarza. Znów wykiełkowało coś z tego na wzór 'Typical' i 'Albino'. Nie wiem co o tym myśleć, faktycznie trochę mnie to irytuje. Może ktoś spotkał się z czymś takim? Czytał coś na ten temat? Niestety nie robiłam temu żadnych zdjęć, teraz tak sobie myślę żeby znów wysiać te nasiona i trzeci raz sprawdzić co z nich wyrośnie. Edytowane 16 Listopada 2015 przez Hesperyda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Nie wiem czy jest sens próbować dalej bo pewnie wyrośnie dalej to samo. Chociaż za to będziesz miała las capensisów Stawiam na to że nasiona zostały wymieszane i nie są to D.capensis 'Giant'. Również kupiłem nasiona odmiany gigant od Davida i zdecydowanie rośliny różnią się od mojego capensisa 'Albino'. Później dodam zdjęcie D.capensis 'Giant' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Przepraszam za jakość, ale robione na szybko telefonem. Grupka D.capensis 'Giant'. Rośiny skiełkowały około rok temu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 16 Listopada 2015 Autor Share Napisano 16 Listopada 2015 To ja już nie wiem jak on powinien wyglądać. Ten Twój ma jakieś podejrzanie szerokie liście, wygląda jak 'Baines Kloof'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi