MarcinS Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 Mam nadzieję, że będą jakieś ciekawe muchołówki i rosiczki. Wiem, że pora roku jest niezbyt sprzyjająca na sprzedaż muchołówek więc jak nie będzie to przeboleję. Dopisuję się do pytania o godziny otwarcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 24 Listopada 2015 Autor Share Napisano 24 Listopada 2015 Ja powinienem być tylko powiedz od której będzie otwarte. Mam nadzieję, że będą jakieś ciekawe muchołówki i rosiczki. Wiem, że pora roku jest niezbyt sprzyjająca na sprzedaż muchołówek więc jak nie będzie to przeboleję. Dopisuję się do pytania o godziny otwarcia. Cześć Wam W sumie dobre pytanie - generalnie godziny otwarcia są już ustalone: Wtorek - Piątek: 10:00 - 18:00 Sobota: 9:00 - 16:00 Niedziela i Poniedziałek - nieczynnne (przeprowadzamy zabiegi pielęgnacji roślin) Wiadomo - na otwarciu może wyjść to bardziej elastycznie, jak będzie Was sporo to zostaniemy dłużej, ale te w/w godziny są już pewne Szczerze - jeśli chodzi o muchołówki to na pewno będą regulary ; )), na kultywary szczerze mówiąc nie bardzo można liczyć - zimują w szklarni i nie byłoby większego sensu ich teraz rozbudzać. Ale ciekawe rosiczki i dzbanki będą : ) Pamiętajcie, że owadożery to nie wszystko w Strefie Roślin takk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 29 Listopada 2015 Autor Share Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) No i udało się, już jesteśmy po otwarciu! Od teraz będziecie mogli nas odwiedzać prawie codziennie Co do dni i godzin otwarcia, najprawdopodobniej wkrótce będzie jakiś update, bo musimy się najpierw zorientować w jakich godzinach w naszej lokalizacji będzie największe zainteresowanie oraz Wam, czy też klientom z e-sklepu jakie godziny będą najbardziej pasowały Na tę chwilę bezpiecznie możecie wpadać powiedzmy 10:00-17:00 poniedziałek-sobota. Postaramy się to zamieszanie z godzinami jak najszybciej ogarnąć. Pytanie, które już zadawało sporo osób, jakie owadożery można było znaleźć w sklepie? Oczywiście ruszyliśmy z pełnym asortymentem dla każdego początkującego adepta (regulary, capensisy, madagaskarki, nidiformisy, hybrydy sarraceni - m.in. evy, velvety, leuco, flavki, barby, fiony w różnych rozmiarach, tłustosze tiny, pływacze sandersonii i livida), ale też spore helki, czy cefale. Dotarło do nas info, że wpadnie trochę hodowców dzbanków, więc możliwie się o to postaraliśmy do kupienia były gatunki i hybrydy spoza oferty sklepu, wiele z nich w naprawdę dobrych rozmiarach (granice M-L), ale uwaga - w standardowych cenach, jak przy rozmiarze S łącznie było gdzieś koło 20 hybryd/gatunków do wyboru, które w większości się rozeszły, m.in. aristolochioides x mira, sibuyanensis x aristolochioides, mira, petiolata, petiolata x veitchii, ampullarki, czy też rafflesiana. Tak też będziemy starać się prowadzić sklep - dla kolekcjonerów wrzucać małe ilości roślin spoza oferty w dobrych cenach, już na dniach dodamy obiecaną falconerii, różne inne krzyżówki petiolarek, czy też regie. Ale owadożery to w sklepie nie wszystko Już teraz m.in Euphorbia lactea, Aloe vera, agawy, sansevierie (śliczne cylidrice), ciekawe echeverie, coffea arabica, laurus nobilis, interesujące orchidee i sporo innych Będziemy starali się na bieżąco zmieniać asortyment, także nie powinniście popaść w nudę Edytowane 29 Listopada 2015 przez Mekk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieczus Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Z kliku względów nie mogłem być (odległość, brak czasu itd.), ale patrząc na te zdjęcia widać, że wizyta w takim punkcie bardzo cieszy oko... POWODZENIA!!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Jak kiedyś się przyplączę do Warszawy, to na pewno zaglądnę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Można już zamawiać z odbiorem w sklepie? Niedawno wysłałem prywatną wiadomość i nie wiem czy została przeczytana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 29 Listopada 2015 Autor Share Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) Tak, jasne - już można Odpisałem na pw edit: a tak wygląda z zewnątrz Edytowane 29 Listopada 2015 przez Mekk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Ile osób już dzisiaj zajrzało? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Niestety musimy ogłosić Wam bardzo przykrą wiadomość Sklep stacjonarny cieszył się dużą popularnością, Was - kolekcjonerów przyjechało raptem przez te kilka dni naprawdę wielu, niestety dopadł nas pech, to sprawa czysto techniczna związana z lokalem, która właściwie uniemożliwia nam na tę chwilę jakąkolwiek pracę, a przede wszystkim utrzymywanie roślin w odpowiednich warunkach. Będziemy starać się utrzymać całą idee, na tę chwilę zabieramy się za poszukiwania nowego lokalu, nie możemy marnować czasu... a już teraz będziemy szykowali specjalne dni otwarte w naszej siedzibie w miejscowości Baniocha (25km od Warszawy). Zdajemy sobie sprawę, że dla większości dojazd do siedziby pod Warszawą będzie sporo dłuższy (około 20 minut), ale tak duża dostępność roślin powinna Wam to chociaż trochę wynagrodzić. Trzymajcie kciuki za nową siedzibę PS Już niedługo dodamy nowości do oferty, to nie będą tylko rośliny...powinniśmy Was pozytywnie zaskoczyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 O co chodzi dokładnie? Z tego co widziałem to roślinom źle nie było. Zamykacie lokal na stałe? Lokalizacja jest świetna, więc szkoda tego wszystkiego. PS: Chodzi może o temperatury zimą? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi