Owadożery Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Zastanawiam się nad tym gdzie postawić (właściwie powiesić) doniczkę z roślinami. Parapetu wschodniego nie posiadam, z południowym ciężka sprawa, zostaje mi zachodni. Czy tam roślina da radę na zachodnim oknie? Są to duże rośliny. Edytowane 28 Listopada 2015 przez Owadożery Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 Szkoda,z ę na południowym nie da rady, było by najlepiej... ale na zachodnim da radę choczimą bedzie cieżko... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emdine Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 U mnie stoi dzbanek na zachodnim parapecie bez doświetlania w trakcie zimy nie wytwarza żadnego dzbanka. Sytuacja sie poprawia w okresie wiosennym gdzie ma wystarczająco światła i ładnie dzbankuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owadożery Napisano 28 Listopada 2015 Autor Share Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) Ja też nie będę doświetlał. Dochodzi mu jeszcze aklimatyzacja (mam nadzieję, że zima wystarczy mu na to), i wiosenne przesadzanie. Ciekawe czy będzie wystarczająco światła na zachodnim oknie. Edytowane 28 Listopada 2015 przez Owadożery Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floramis Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Ja też nie będę doświetlał. Dochodzi mu jeszcze aklimatyzacja (mam nadzieję, że zima wystarczy mu na to), i wiosenne przesadzanie. Ciekawe czy będzie wystarczająco światła na zachodnim oknie. Ja swojego też nie doświetlam, doszłam do wniosku, że lepiej mu będzie tak, jak właśnie ma. Trzyma się dość dobrze, nawet zimą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owadożery Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 Trochę nachodzą mnie wątpliwości, ponieważ na zachodnim oknie nie ma dużo światła. Istnieje pewien czynnik, który ogranicza ilość światła, które wpada przez to okno. Nie wiem czy dzbanecznik da radęw małej ilości światła. Z innymi roślinami nie będzie problemu, ponieważ mogę je wynieść na balkon (od wiosny do jesieni), w przeciwieństwie do dzbanecznika. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba1204 Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Nie martw się, ten gatunek nie jest kapryśny. Moja ventrata też stoi na zachodnim oknie i rośnie jak szalona. No oczywiście w tym okresie zahamuje wzrost i dzbankowanie, ale to normalne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owadożery Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Nie martw się Chciałbym. ten gatunek nie jest kapryśny. Moja ventrata też stoi na zachodnim oknie i rośnie jak szalona. No oczywiście w tym okresie zahamuje wzrost i dzbankowanie, ale to normalne. Tylko mówię, że jest pewien czynnik, który ogranicza ilość wpadanego światła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi