Lemiesz Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Dobrze wiedzieć a ja się bałem w moich nowych akwariach t5 włożyć ale widać nie ma się o co martwić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Medrol Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 A Rosiczki bulwiaste mogą być w terrarium bo z tego co się orietuje to w terrarium głównie dzbaneczki i rosiczki z lasów deszczowych ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 A Rosiczki bulwiaste mogą być w terrarium bo z tego co się orietuje to w terrarium głównie dzbaneczki i rosiczki z lasów deszczowych ?? Nie ma to znaczenia, terrarium służy do zapewnienia odpowiednich warunków klimatycznych dla wszystkich organizmów w nim trzymanych, a łatwiej przecież jest te warunki modyfikować w zamkniętym obiekcie o małych wymiarach niż w dużym pomieszczeniu. Jeśli jest możliwość można w terrarium trzymać wszystko byle by warunki dla roślin były odpowiednie np odpowiednia temperatura czy wilgotność powietrza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Ogólnie wole akwaria jak z tego powodu że hodowałem rybki i mi później zostały pokrywy przeszły wstępne modernizacje ale do kompozycji to one się nie nadają z powodu mogącej na dnie zalegać wodzie i u niektórych problemem z wentylacją ja ogólnie posiadam akwaria z polskiej firmy diversa gdzie z tyłu obudowy są wywietrzniki ma gruby plastik jedno wycięcie na obudowie na do wpychania powietrza w środku w niektórych foggery ultradźwiękowe oświetlenie obecnie jest akwariowe ale dra roślin aquael diody nie zmieniałem z prostego powodu jak mam wymieniać akwaria to poco dokopywać do tamtych nowe oświetlenie a co akwariów po prostu rozglądałem się w okolicach Wrocka czy gdzieś sklepu zoologicznego nie zamykają i mi się akurat z tymi nowymi się fuksnęło jedynym problemem będą zacieki na szybach ale z nimi też sobie poradzę najgorsze będzie zaprojektowanie oświetlenia dla takich zbiorników . Więc jakby ktoś miał problemy przy akwariach (nie terrariach ) to doradzę podsunę pomysł. Ah moje oczy krwawią! Proszę o edycję, bo nie można się doczytać ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiesz Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Oczy krwawić mogą bo jak pisałem wcześniej piszę z fona i za bardzo nie zwracam na stylistykę i ortografię i nie chcę się tego poprawiać. A co do roślin w terrarium to zależy od ciebie, jeśli chcesz trzymać np helki to dobierasz im rośliny o podobnych warunkach. Wszystko zależy co chcesz hodować. Edit: Poprzedni post coś tam połatałem poprawiłem ale na telefonie za dużo nie widać więc po poprawce coś może nie mieć lekko sensu za co z góry przepraszam bo obecnie jestem poza domem i nie jestem w stanie poprawnie tego zredagować. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez Lemiesz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Medrol Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Dziękuje wszystkim za porady i wypowiedzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi