Skocz do zawartości

Dzbaneczniki Nehemiah.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czas i na mnie przedstawić swoje dla maleństwa, gdyż kilka dni temu przesyłka z nimi dotarła w moje ręce. Niestety podczas podróży, plakietki z nazwą roślinek wypadły, a moje niewprawione jeszcze w rozróżnianiu odmian dzbaneczników oko nie wie, co jest co.

A więc przedstawiam poniżej narazie kilka zdjęć N.truncata i N.truncata Pasian. Stoją na półce, oddalone od południowego okna, na 30 cm wykałaczkach zawieszonych nad tacką z wodą. Następny powód by nabyć filtr RO ...

dzbankidwa7vw.jpg

dzbanekodgry6va.jpg

dzbanek5mf7hl4sb.jpg

cpanek5qp.jpg

Rośliny z Nepenti. Cóż mi dodać pozostaje jak życzyć miłego oglądania.

Odnośnik do odpowiedzi

To możesz mieć problem z tymi truncatami bo jeden z nich to góral i wymaga innego traktowania szkoda że z tymi etykietami pomylili u mnie też tak było i musiałem się napocić z identyfikacją czterech dzbanków bo wszystkie były jeszcze młode Uważajcie na te etykietki przy wysyłce bo szkoda roślin

Odnośnik do odpowiedzi

Uh na dodatek dzbanki im uschły, ale to podobno normalne zjawisko przy aklimatyzacji.

Wykorzystałem wczoraj nieużywane akwarium, dzbaneczniki włozyłem do środka, gdzie wiszą na podstawkach zrobionych z posklejanych patyków po wacie cukrowej, a pod nimi woda. Wilgotność powietrza wynosi 71%. Na wszelki wypadek robie im lekki spadek temperatury w nocy przystawiając terrarium bliżej, uchylonego okna. Całe szczęście, że zalążki mają, które cały czas rosną więc być może niedługo dowiem sie co jest co. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.