Masiol Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Hejka. Wiecie moze kto sprzedaje rzadsze gatunki stylidium? Nie mowie o debile Zdaje sobie sprawe, ze w Polsce moze byc niewiele takich osob, ale moze w Europie? Pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 Jeżeli poszukujesz rzadkich gatunków, to ja bym się na Twoim miejscu skierował w stronę Australii. W Polsce widziałem kilka ofert. Gdyby nie fakt, że już dawno cierpię na niedobór miejsca, to stworzyłbym sobie jakiś ich zbiorek. To fantastyczne rośliny i piękne uzupełnienie w doniczkach z owadożernymi, jeżeli się do nich nadają. Na pewno w Europie znajdziesz jakieś sklepy, nie przytoczę konkretnych, ale pamiętam, że widywałem oferty kilku gatunków. Jedyne co mogę zrobić, to wygooglować je, czyli tyle samo co Ty, bo absolutnie żadnego nie pamiętam. Wydaje mi się, że jeden był we Francji. Polecam eBay, tak też są rośliny i nasiona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) Ja w zeszłym roku kupowałem Stylidium caespitosum w Vegetalement Carnivore i widziałem że obecnie mają w ofercie, a S. petiolaire mają na liście roślin. Edytowane 5 Lutego 2016 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 Ok, dziękóweczka Powiem Wam, przeglądam teraz ebay i żywych roślin oprócz debile nie ma, tylko nasiona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Mamy poniekąd zimę... generalnie nie jest to najlepszy moment na sprzedaż roślin. Nawet jak jest ciepło. Myślę, że z wiosną pojawią się oferty. Pamiętam, że kiedyś były, w sensie w 2015r., jakoś tak latem patrzyłem. Nie znaczy, że się znowu pojawią, bo może nie było chętnych, ale przynajmniej zerknąłbym jeszcze ze dwa razy w sezonie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi