kamil95 Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Chciałbym podzielić się z wami moją skromną kolekcją. Pasjonuje się głównie w uprawie dzbaneczników nizinnych, gdyż niektóre są dla mnie po prostu obłędne. Nepenthes Rafflesiana var Alata Nepenthes Sanguinea Moje oczko w głowie Nepenthes Bicalcarata Nepenthes Truncata Pasian Nepenthes Ampullaria Williams Red x Harlequin Nepenthes Ampullaria Green Nepenthes Ampullaria 'Red Speckled' Nepenthes Ampullaria Lime Twist Trio Nepenthes Aristolochioides x Thorelli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil95 Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Całość Terra Nizinnego Drosera Binata Drosera Madagascariensis Cephal Młode wampirki, które jak tylko podrosną pewnie zmienią właściciela, gdyż miejsce jest jednak ograniczone. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) Pierwszy!! Zaklepuje jednego wampira! (jeśli można ) Cudne rośliny Kamilu! Zwłaszcza Rafflesiana var Alata oraz Ampullarie, (widzę, że kolekcjonujesz różne ich odmiany). Temat trafia do mojego folderu pt. "tematy do śledzenia" Cieszę się, że założyłeś swój wątek, jest co oglądać Edytowane 8 Lutego 2016 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Pierwszy!! Zaklepuje jednego wampira! Nope, nie byłeś pierwszy Największego wampirka już zaklepałem wczoraj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca-Dzbanecznik Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Czy wiadomo co to za odmiana Bicalcaraty te maluchy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) Czy wiadomo co to za odmiana Bicalcaraty te maluchy? Żeby nie przedłużać, wetnę się i powiem co mi Kamil już wczoraj napisał Kupił je na Best Carnivorous Plants, były opisane po prostu jako bicalcarata. Przypuszczam zatem, że to ta najzwyklejsza odmiana. Mnie to cieszy, bo te wszystkie Red flush'e i inne, które nie mają zielonego perystomu, mi się zupełnie nie podobają. Znaczy. Bicalcarata to bicalcarata. Każda fajna. Ale zielony perystom najfajniejszy Edytowane 8 Lutego 2016 przez Dieball Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil95 Napisano 8 Lutego 2016 Autor Share Napisano 8 Lutego 2016 Czy wiadomo co to za odmiana Bicalcaraty te maluchy? Tak jak zostało napisane wcześniej nie znam odmiany a są zbyt młode by identyfikować. Nie wyprzedaje wszystkich więc sam uważnie będę śledził ich wzrost. PS. Na chwilę obecną wszystkie Bicalcaraty, które miały trafić do sprzedaży są zarezerwowane. O ile szczęście dopisze, kolejna oferta pojawi się za kilka miesięcy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil95 Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Nepenthes Ampullaria Williams Red x Harlequin Nepenthes Ampullaria 'Red speckled' Nepenthes Ampullaria Green Duży Bic i mały Bic Całość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 "A tutaj widzimy rodzinę Biców, dzban z młodym, niespotykany widok!" Duży Bic z tyłu wygląda bardzo imponująco Prawdziwy potwór. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil95 Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2016 "A tutaj widzimy rodzinę Biców, dzban z młodym, niespotykany widok!" Duży Bic z tyłu wygląda bardzo imponująco Prawdziwy potwór. Można by rzec "wspólne polowanie ojca z synem" Twój też niedługo taki będzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 15 Kwietnia 2016 Share Napisano 15 Kwietnia 2016 Śliczna kolekcja dzbaneczników i "innych" . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi