Mekk Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) Wystawa w Ogrodzie Botanicznym PAN w Powsinie 2016! Mamy ogromną przyjemność zaprosić Was na drugą edycję Wystawy Roślin Owadożernych, która odbędzie się Ogrodzie Botanicznym Polskiej Akademii Nauk – Centrum Zachowania Różnorodności Biologicznej w Powsinie (dla przypomnienia - Powsin mieści się w południowej części Warszawy). To niezwykle malownicze miejsce, a konkretnie szklarnia "Zielony Raj", zamieni się właśnie w istny raj dla każdego hodowcy roślin owadożernych, ale nie tylko - będą przewidziane również atrakcje skierowane typowo w stronę po prostu ludzi zainteresowanych światem, przyrodą, a nie wyłącznie hodowców. Przygotowana ekspozycja, głównie z kapturnic, dzbaneczników, czy też muchołówek powinna pozytywnie zaskoczyć każdego z Was Każdego roku staramy się przygotować dla Was coś wyjątkowego, coś jeszcze bardziej interesującego i ciekawego, tak również będzie tym razem Naturalnie, najlepiej żebyście sami sprawdzili i się przekonali Oczywiście jednym z elementów naszego wydarzenia będzie kiermasz - złożony z dwóch stref - roślin przeznaczonych dla początkujących jak również tych, skierowanych typowo dla Was - szeroko pojętych kolekcjonerów W miarę upływu czasu będziemy starali się uchylać rąbki tajemnicy na temat roślin, które zaprezentujemy w Powsinie (wiele z nich będzie spoza oferty sklepu internetowego). Jak zawsze, ceny na kiermaszu będą wyjątkowo "interesujące" Podsumowując, wszystkich gorąco zapraszamy! W programie: - Wystawa Roślin Owadożernych - Kiermasz Roślin Owadożernych - dwie strefy (początkujący oraz kolekcjonerzy)) - więcej informacji już wkrótce... : ) Termin: 14.05.2016 - 22.05.2016 Polska Akademia Nauk Ogród Botaniczny Centrum Zachowania Różnorodności Biologicznej w Powsinie 02-973 WARSZAWA ul. Prawdziwka 2 Wstęp na wystawę w cenie wstępu do Ogrodu Botanicznego (10zł bilet normalny, 7zł ulgowy - weekend, 6zł i 4zł w dni robocze) Edytowane 10 Lutego 2016 przez Mekk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 Mały update - przesyłam link do wydarzenia na fb - https://www.facebook.com/events/583673291782386/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Start Festiwalu Roślin Owadożernych w Ogrodzie PAN CZRB coraz bliżej ! Czy ktoś z forumowiczów wstępnie planowałby nas odwiedzić w Powsinie ? Jeśli macie jakieś plany, dajcie znać! Ta "inauguracja" owadożernego sezonu będzie naprawdę wyjątkowa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Będę na pewno- mam pytanie, kiedy lepiej przyjechać? Na początku czy pod koniec wydarzenia? A ! I jeszcze jedno, 12-letniemu dziecku sprzedacie rośliny? Bo mi nawet zapałek nie chcą sprzedać..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Będę na pewno- mam pytanie, kiedy lepiej przyjechać? Na początku czy pod koniec wydarzenia? A ! I jeszcze jedno, 12-letniemu dziecku sprzedacie rośliny? Bo mi nawet zapałek nie chcą sprzedać..... Generalnie kiedy będzie Ci wygodniej tyle, że dominuje zasada kto pierwszy, ten lepszy, więc czym szybciej tym lepiej Nie oferujemy produktów szeroko rozumianych jako zakazane dla nieletnich, w związku z tym nie widzimy przeszkód Chyba jest jakiś tam limit finansowy w transakcjach z nieletnimi, ale nie ma raczej ryzyka, że przekroczysz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 9 Marca 2016 Share Napisano 9 Marca 2016 Będę na 100% już pierwszego dnia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) Będę na 100% już pierwszego dnia. Będziemy czekać Maciek Fakt faktem pierwszego dnia będzie najbezpieczniej, zwłaszcza, że wszelkie rare'y będą raczej w dość limitowanych ilościach dostępne, ale pomijając już część handlową, mam nadzieję, że wystawa zrobi na Was naprawdę baardzo dobre wrażenie, więcej szczegółów niedługo... Edytowane 9 Marca 2016 przez Mekk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Wygląda na to, że i ja się pojawię już pierwszego dnia O której startujecie ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Startują o 10 rano 14 maja a kończą o 17 wieczorem 22 maja To pisze w każdym razie na fb Edytowane 11 Marca 2016 przez idolomantisdiabolico Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Wygląda na to, że i ja się pojawię już pierwszego dnia O której startujecie ? Startują o 10 rano 14 maja a kończą o 17 wieczorem 22 maja To pisze w każdym razie na fb Tak dokładnie, ruszamy punktualnie o 10 rano Jeżeli byłoby Wam wspólnie "po drodze" to może umówcie się u nas, na wystawie, mniej więcej o podobnej godzinie, fajnie będzie się trochę zintegrować :) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 Tak dokładnie, ruszamy punktualnie o 10 rano Jeżeli byłoby Wam wspólnie "po drodze" to może umówcie się u nas, na wystawie, mniej więcej o podobnej godzinie, fajnie będzie się trochę zintegrować :) Ja będę koło 11/12 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 21 Marca 2016 Autor Share Napisano 21 Marca 2016 Jest już oficjalny plakat! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Plakat fajny i fajne zdięcie, ale wiele osób "normalnych" które nie widziały muchołowki w życiu nie będzie wiedzialo co to za roślina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 21 Marca 2016 Autor Share Napisano 21 Marca 2016 Plakat fajny i fajne zdięcie, ale wiele osób "normalnych" które nie widziały muchołowki w życiu nie będzie wiedzialo co to za roślina Kurcze, nie do końca Cie rozumiem Zakładając, że ktoś nie wie jak wygląda muchołówka, to choćby była w pełnej krasie na zdjęciu, to bez podpisu i tak dalej nie będzie wiedział, że to muchołókwa Swoją drogą, bardzo chętnie usłyszę Wasze opinie na temat plakatu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Według mnie jest świetny. Prosty przekaz, ładne ukazanie najefektywniejszego owadożera. Będzie wisiał gdzieś w mieście, czy tylko na stronach? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi