Mekk Napisano 18 Lutego 2016 Share Napisano 18 Lutego 2016 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Po takim filmiku masz gwarantowaną subskrypcję Może dasz filmik na stronie internetowej twojego sklepu? I fainie jeszcze by było jakbyś w opisie dał listę gatunków Które występują w filmie .Idolomantisdiabolico Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 19 Lutego 2016 Autor Share Napisano 19 Lutego 2016 Po takim filmiku masz gwarantowaną subskrypcję Może dasz filmik na stronie internetowej twojego sklepu? I fainie jeszcze by było jakbyś w opisie dał listę gatunków Które występują w filmie .Idolomantisdiabolico Dzięki Na stronie nie ma za bardzo miejsca na filmik, ale poleciał już na portale społecznościowe także większość zainteresowanych zdążyła już zobaczyć Co do listy gatunków, celem zapowiedzi nie jest podyktowanie co do gatunku/krzyżówki co dodamy do oferty na wiosnę, chcemy zostawić trochę niespodzianek i zaskoczenia na kwiecień Filmik z pewnością wprowadza w jakimś stopniu w ofertę, ale na pewno nie odkrywa wszystkiego Tak też raczej zostawimy, a zdjęcia bez podpisów, to też element "zaskoczenia", bo i tak raczej wszystkiego nie rozpoznacie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Nawet ja zobaczyłem n. Hamada więc myślę że niektórzy hodowcy Rozpoznają wszystkie gatunki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Dzięki Na stronie nie ma za bardzo miejsca na filmik, ale poleciał już na portale społecznościowe także większość zainteresowanych zdążyła już zobaczyć Co do listy gatunków, celem zapowiedzi nie jest podyktowanie co do gatunku/krzyżówki co dodamy do oferty na wiosnę, chcemy zostawić trochę niespodzianek i zaskoczenia na kwiecień Filmik z pewnością wprowadza w jakimś stopniu w ofertę, ale na pewno nie odkrywa wszystkiego Tak też raczej zostawimy, a zdjęcia bez podpisów, to też element "zaskoczenia", bo i tak raczej wszystkiego nie rozpoznacie Ale macrophyllą mnie zaskoczyliście Szykują się duże zakupy w kwietniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 (edytowane) A rosiczek jak nie było, tak nie ma edit: chociaż, może jednak nie do końca...? Zauważyłem, że nieśmiało pojawiła się nowa oferta drosery falconeri czemu się nie chwalicie? Edytowane 19 Lutego 2016 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 @iglacy roraima ma 13 rosiczek i tylko 9 dzbanków...... . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 @iglacy roraima ma 13 rosiczek i tylko 9 dzbanków...... . Po dostawie będzie kilkadzisiąt. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Zapowiada się kilkadziesiąt tysięcy... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 19 Lutego 2016 Autor Share Napisano 19 Lutego 2016 A rosiczek jak nie było, tak nie ma edit: chociaż, może jednak nie do końca...? Zauważyłem, że nieśmiało pojawiła się nowa oferta drosery falconeri czemu się nie chwalicie? @iglacy roraima ma 13 rosiczek i tylko 9 dzbanków...... Generalnie to, że ta zapowiedź dotyczy dzbanków, nie zmienia faktu, że planujemy dodać wiele innych owadożerków do oferty, na wiosnę Także bez obaw Rosiczki staramy się dodawać do oferty od jakiegoś, mamy w szklarni już sporo gotowych gatunków, jednak musimy osiągnąć najpierw jakieś minimum ilości, żeby logistycznie był sens zaczynać je dodawać na sklep internetowy po prostu W każdym razie, będziecie myślę usatysfakcjonowani Po dostawie będzie kilkadzisiąt. Zapowiada się kilkadziesiąt tysięcy... Kilkadziesiąt gatunków/krzyżówek i max kilka tysięcy roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 A opłaca ci się sprzedać rośliny prosto z zagranicy przy wysokich Kosztach przesyłki? Nie lepiej podchować rośliny i rozmnożyć a potem sprzedać ? Troche się boje że ceny będą bardzo wysokie. :-(((( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 19 Lutego 2016 Autor Share Napisano 19 Lutego 2016 A opłaca ci się sprzedać rośliny prosto z zagranicy przy wysokich Kosztach przesyłki? Nie lepiej podchować rośliny i rozmnożyć a potem sprzedać ? Troche się boje że ceny będą bardzo wysokie. :-(((( Ale mnie zaskoczyłeś tym pytaniem :P W możliwym skrócie, żeby wytłumaczyć Ci całe zjawisko - rośliny importujemy od firmy, który rozmnaża rośliny i uprawia w praktycznie naturalnym dla nich środowisku, co w znacznym stopniu zmniejsza koszty ich utrzymania, porównując do ich uprawy w np. w Polsce. Nie zmienia to faktu, że my również sami rozmnażamy dzbaneczniki i pracujemy nad tym, żeby rozmnażać coraz więcej Czy tak czy siak, dzbaneczniki nie należą do najtańszych roślin (choć ceny są mocno zróżnicowane), gdyż często koszty np. pozyskania określonych gatunków (ekspedycji, wieloletnich upraw, pozyskiwania nasion) są bardzo duże. A to wszystko, koniec końców ma wpływ na ostateczną cenę każdej rośliny. Nie zmienia to faktu, że oferujemy rośliny zazwyczaj w zdecydowanie niższych cenach niż jakiekolwiek inne sklepy z Europy, czy USA. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 19 Lutego 2016 Share Napisano 19 Lutego 2016 Dzięki:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 20 Lutego 2016 Share Napisano 20 Lutego 2016 Byleby nie było drożej od Wistuby i jest super Bo miałem robić u niego zakupy w tym roku, ale to wiadome, że nawet w tej samej cenie, wolałbym u Was Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 20 Lutego 2016 Autor Share Napisano 20 Lutego 2016 Byleby nie było drożej od Wistuby i jest super Bo miałem robić u niego zakupy w tym roku, ale to wiadome, że nawet w tej samej cenie, wolałbym u Was Chyba nigdy nie mieliśmy drożej żadnej rośliny niż Wistuba Poza tym, czy tak czy siak, trudno jest porównywać nasze rośliny z Wistubą, głównie ze względu na rozmiar, wysyła on często rośliny praktycznie świeżo z TC, najbardziej hardkorowe przypadki to sadzonki 1 -2 cm. Sporo znajomych kupiło u niego edwardsiane, która okazała się świeżutko wyjęta z TC i 90% zakupionych niestety nie przeżyło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi