Skocz do zawartości

Usychające młode listki.

Phantom

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z kapturnicami (psittacina, catesbei, purpurea i moorei). We wszystkich młode liście, po osiągnięciu ok. 1,5 cm, usychają na czubkach (przyszłych przykrywkach). Na forum poruszany był temat schnących dorosłych przykrywek tylko, że one trzymają się doskonale. Nie muszę mówić, że taki liść dalej nie rośnie (raz wyróśł,ale mniejszy i się nie rosłożył-uschnięta przykrywka...), teraz sterczą po 2-3 kikuty. Żeby było śmieszniej wiosną odsadziłem parę odrostów i rosną jak na drożdżach pół metra obok. Co to może być? Ostatnio Moorei się przełamała, ale reszta dalej usycha.

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tak samo z moja 'Farnhamii' z tym ze mi usychaja koncowki obojetnie w jakich lisciach, zmienilem podstawke na wieksza, dalem na pelne slonce i nadal to samo... jutro przytne te koncowki i przykryje ja przycieta butla po 5litrowym baniaku... zobacze czy to cos da....

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.