mucholowka97 Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 Witam. To moje pierwsze muchołówki. Mam już kilka siewek i pytanie brzmi. Jakie doniczki wystarczą im do następnej wiosny kiedy to będę mógł je przesadzić ? W zbyt małych może okazać się, że będzie im ciasno, w dużych zaś będę musiał zużyć więcej torfu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 8cm 10cm Spokojnie im starczy. Kwestia ile tych muchołówek masz, bo jak bardzo dużo to lepiej większe powierzchniowo tak by miały miejsce na rozrost. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucholowka97 Napisano 12 Marca 2016 Autor Share Napisano 12 Marca 2016 8cm 10cm Spokojnie im starczy. Kwestia ile tych muchołówek masz, bo jak bardzo dużo to lepiej większe powierzchniowo tak by miały miejsce na rozrost. mam 2 widoczne siewki juz od 3/4 dni , kilka innych nasion też coś próbuje + 50 kilka nasion w lodówce czekających na wysianie.. i myśle nad doniczkami i nie wiem ile torfu będzie mi potrzeba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 Po pierwsze: -torfu nigdy za wiele w zapasie Po drugie: -lepiej większa powierzchniowo kup doniczkę jak masz zamiar wysiać do istniejących siewek te kolejne nasionka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucholowka97 Napisano 12 Marca 2016 Autor Share Napisano 12 Marca 2016 Po pierwsze: -torfu nigdy za wiele w zapasie Po drugie: -lepiej większa powierzchniowo kup doniczkę jak masz zamiar wysiać do istniejących siewek te kolejne nasionka czekam tylko na lepszą pogodę, wyjrzy słońce i wysiewam pozostałe Hm więc jakie doniczki proponujesz ? BO podobno wolno rosną, więc może po 2 muchołowki w doniczce hmm 10 cm srednicy ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 Ja bym dał podłużną niską i już ich nie przesadzał, poczekał aż urosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucholowka97 Napisano 12 Marca 2016 Autor Share Napisano 12 Marca 2016 Ja bym dał podłużną niską i już ich nie przesadzał, poczekał aż urosną. i mówisz, że na ten rok by wystarczyło ? bo te wysiałem w doniczce o średnicy 8.5 cm. taka srednia muchołówka chyba miałą by sie dobrze w takiej doniczce ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi