Skocz do zawartości

Rosiczka alicji

krzysfor1

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni jestem posiadaczem rosiczki alicji. Gdy przyszła kurierem od razu wlożyłem ją do podstawki z wodą, nadal nie ma na lisciach kropel, a nawet włoski są dziwnie marne. Niestety, zdjecia nie dodają się, bo są za duże... Spróbuję jeszcze raz zrobic zdjęcia lub je odpowiednio zmniejszyć

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, dużo wody, wschodni/południowy parapet i będzie dobrze :) nie kombinuj

Stoi w 7cm doniczce (wysokość). Ma 4 cm wody w podstawce. Za mało? Za dużo? Chyba rosiczki nie można przelać \_(\")_/. Wschodni parapet.

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jakie rosiczki i w jakim stenie takk w twoim przypadku starczy jeśli podłoże będzie mokre. takk

Co do doświetlania , możesz postawić rosiczkę koło lampy biurkowej, to jej pomoże. takk

Co do zdjęć to się przydadzą, możesz dać np, przez zapodaj.pl i już, zdjęcia to chyba najważniejsza informacja. takk takk takk

pzdr matias

Odnośnik do odpowiedzi

Jak i tak jest włączona to nie szkodzi. takk takk takk takk takk

Jeśli białe zwykłe światlo żarówki nie pomaga, to jaka musi być żarówka żeby pomagało?

Na technice nie znam się, niestety. takk takk takk takk takk takk

Edytowane przez Cephalotus
Odnośnik do odpowiedzi

Ja na pierwszych dwóch stronach wyników wyszukiwania hasła "brak rosy" znalazłem dwa praktycznie identyczne tematy i jeden blisko spokrewniony, i niezwykle pomocny.

Temat 1.

Temat 2.

Temat pokrewny.

Dodam, że jeden z wymienionych tematów znajduje się na pierwszej stronie tego działu raptem kilka pozycji niżej.

Proszę korzystać z opcji "Szukaj" znajdującej się nad odnośnikiem do prywatnych wiadomości. Po to powstała, aby móc wertować zgromadzoną na forum wiedzę, zamiast ją powielać.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.