Skocz do zawartości

Czy to muchołowka?

turbo880

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamowilem sobie nasiona muchołowek i chcialbym sie dowiedziec czy to naprawde sa muchołowki czy poprostu zostalem oszukany i zostaly mi przysłane jakies plewy, nasiona "muchołowkowopodobne" :P

post-7277-1462100928_thumb.jpg

post-7277-1462100937_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że nasiona były na pierwszy rzut oka podobne do muchołówkowych, to częsta praktyka oszustów którzy naciągają w ten sposób niedoświadczonych miłośników owadożerów.

Polecam na przyszłość kupować na naszym forum w odpowiednim dziale.

Odnośnik do odpowiedzi

i tu zaczynaja sie schody, w jakich marketach nie byłem to mucholowki nie moglem znalesc... mama posiada kwiaciarnie przez co czesto jezdzimy na gieldy kwiatowe i tam tez nie moglem znalesc moich muchołowek ;/

Odnośnik do odpowiedzi

Ale fart mieć mamę w kwietnym biznesie. takk takk Masz nieograniczone szanse rozwoju, takk Jak nigdzie nie możesz kupić muchołówki to zamów przez internet .

Roraima

Heldros

Carnisana

Do wyboru do koloru takk

Możesz też kupić rosliny na wystawach .

Edytowane przez idolomantisdiabolico
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
6097485200_1464037972_thumb.jpg

Podpinając się pod temat :

Czy to też jest muchołówka?

Jeśli nie chcesz tego hodować dalej, to dla Twojej ciekawości wstawię zdj moich cudaków, które sobie rosną, a gdy były małe wyglądały tak samo jak Twoje i też miały być muchołówką ;)post-7289-1464601869_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zamowilem sobie nasiona muchołowek i chcialbym sie dowiedziec czy to naprawde sa muchołowki czy poprostu zostalem oszukany i zostaly mi przysłane jakies plewy, nasiona "muchołowkowopodobne" :P

Skąd zamówiłeś te nasiona? Może to ta sama osoba?

Ja też zamówiłem,a w sumie to się wymieniłem-muchołówka za nasiona. Wyrasta mi to samo co tobie. Trzymam aby zobaczyć co to będzie. Nasiona identyko jak muchołówki. Miały być nasiona muchołówek prosto z holandii-sraty taty.

Jkc to ja mam dużo muchoki jakby ktoś chciał.

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne te cudaki :D

Moze to jakiś nowy gatunek? O_O

Haha, no oby, bo w sumie nie wiem po co je trzymam :) nie no, wiem po co, moja ciekawość nie daje mi spokoju :P załączam zdj cudaków z góry, może ktoś jednak pomoże rozszyfrować co to za cudeńka :rotfl:post-7289-1464609226_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi