Skocz do zawartości

Muchołówka po przesadzeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

tracer274 to jaką świetlówkę kompaktową polecasz, by w miarę dała radę. Wiem, że lepsze, byłyby te takie podłużne specjalne świetlówki, ale nie miałbym ich gdzie podłączyć i trzymać.

Iglacy dzięki za dobre słowo. Myślałem, że będzie gorzej hehe

Dodam jako ciekawostkę, że muchołówka z pierwszego zdjęcia, w ciągu 2 dni sama złapała 5 much, a ta druga na razie tylko jedną (dlatego w pierwszej muchołówce jest tyle pułapek zamkniętych - trawią od soboty/niedzieli). Oczywiście sam ich nie dokarmiam. Po prostu przy pelargoniach trochę tego pokarmu ''owadziego''lata i te muchy są jakieś takie przymulone jakby. Boje się tylko, aby nie złapała jakiejś dużej silnej pszczoły, żeby nie porozrywała ona pułapek.

Co do torfu to pomyślę w przyszłości o tym, ale w tej chwili już nie chcę ich znowu ruszać i ''szokować'' kolejna zmianą gleby. Także na razie niech już są w tym, w czym są.

Właśnie przed chwilą przerzuciłem ja na wschodnie okienko do pokoju obok. Jest tam teraz ładne słoneczko niech się opalają jeszcze :rotfl:

Edytowane przez Cephalotus
Odnośnik do odpowiedzi