Takkkio Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) Cześć! Mam na imię Marcin, pochodzę z Katowic. Interesowałem się żywo owadożerami ponad 10 lat temu. Od tego czasu moja kolekcja z 50 sztuk stopniała do 1 sztuki. Dzbanecznika Truncata o wdzięcznym imieniu Zygmunt. To w sumie cud, że przetrwał na parapecie chyba z 12 lat i większość tego czasu tworzył dzbanki. Niestety 2 lata temu przeprowadziłem się do Warszawy i Zygmunt bardzo to przeżył - zmizerniał i przestał tworzyć dzbanki. Ostatnio przesadziłem go świeżego podłoża i kupiłem fajową doniczkę - no i pasja odżyła. Okazało się, że niedługo w Warszawie jest wystawa. Mam zamiar reaktywować swoją pasję ze szkoły i dokupić Zygmuntowi kolegę. Witam Was serdecznie no i oczywiście wita Was Zygmunt - którego "szybkie" selfie zrobiłem przed chwilą Edytowane 8 Maja 2016 przez Takkkio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Doberek! Ciekawa prezentacja wątku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 8 Maja 2016 Share Napisano 8 Maja 2016 Może zrób Zygmuntowi jakieś niewielkie terrarium? Prawdziwe pasje nigdy nie umierają, nawet jeżeli trochę przywiędną. Powodzenia w ich ponownej pielęgnacji i myślę rozbudowie. Nie stwarzaj problemów na forum, to nie będę się Ciebie czepiał. Mam nadzieję, że Ci się tutaj spodoba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Takkkio Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 (edytowane) Dziękuję za miłe powitanie Może tego nie widać, ale zygmuntowe liście mają po 40-50 cm. Jego Terrarium z całą pewnością nie byłoby niewielkie. Wolałbym doprowadzić go znów do stanu, w którym wygląda wspaniale bez tych udziwnień. Swoją drogą zaczynałem od terrarium i hodowli w nim niewielkich dzbanków - belli, ampullaria itd , tylko Truncatę od razu hartowałem na parapet, bo wiedziałem, że wyrośnie z tearrarium. Całe to wydmuchane i wychuchane towarzystwo się wykruszyło, a on został Na terrarium ma za to szansę jego odrost - Zygmunt JR. na razie siedzi po odcięciu w torfowcu i miejmy nadzieję, że się ukorzeni Edytowane 8 Maja 2016 przez Takkkio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jowita Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Witamy na forum Ciebie Marcinie i ....Zygmunta . Na pewno Zygmunt jako "stara wyga" da sobie radę doskonale. Bakcyl "owadożercy" na pewno znowu rozkwitnie i nie skończy się na jednej roślinie - hihihi Pozdrawiam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 9 Maja 2016 Share Napisano 9 Maja 2016 Witam. Mocno trzymam kciuki, żeby pasja odżyła z impetem tak jak u mnie po ponad roku przerwy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi