Skocz do zawartości

Witam z Radomia

bookhar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :) zacząłem przygodę z rosiczkami. Nastawiam się głównie na bulwiaste. Na razie mam tylko słabe siewki peltaty i auriculaty, ale wkrótce wysiew paru innych. Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. O naprawdę dość niezwykły strat. Widzę, że i wiedza już jakaś jest, skoro mówisz o hodowli bulwiastych ;) Jedna z moich ulubionych grup rosiczek. Skoro tak to pewnie jesteś cierpliwą osobą, bo decydując się niedługo na wysiew paru innych (jak mniemam też bulwiastych) to trochę trzeba się uzbroić w cierpliwość, szczególnie jeśli mówimy o początku lata.

Więc witamy na forum, życzę sukcesów w hodowli oraz rozwijaniu pasji :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem zdziwiony. :D Najtrudniejsza grupa rosiczek. Bardzo wybredna i możesz przygotować się na duże straty (czasem padają bez powodu) no i koszty sprowadzania bulw, jeśli się rozwiniesz. Życzę powodzenia, bo nawet mnie zaskakują. Potwierdzam informacje co do cierpliwości, bo przy nich trzeba wyrobić sobie swoją normę w podlewaniu, czekaniu na bulwę przy spoczynku, przechowywaniu w spoczynku itd. Będę obserwował jak Ci idzie. Trzymam kciuki ;)

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

@allgreen

Dzięki bardzo. Mam sporo gatunkowych falków podobno trudnych, a u mnie rosną dosyć dobrze, co oczywiście nie znaczy, że bulwiaste też będą ;) Cierpliwość się bardzo przyda. Co do wiedzy to przeczytałem już chyba wszystko, co można było znaleźć w necie, a jestem kilkujęzyczny ;) Teraz przygotowuję substrat i doniczki. Zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez bookhar
Odnośnik do odpowiedzi