bookhar Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Witam wszystkich zacząłem przygodę z rosiczkami. Nastawiam się głównie na bulwiaste. Na razie mam tylko słabe siewki peltaty i auriculaty, ale wkrótce wysiew paru innych. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Witam. O naprawdę dość niezwykły strat. Widzę, że i wiedza już jakaś jest, skoro mówisz o hodowli bulwiastych Jedna z moich ulubionych grup rosiczek. Skoro tak to pewnie jesteś cierpliwą osobą, bo decydując się niedługo na wysiew paru innych (jak mniemam też bulwiastych) to trochę trzeba się uzbroić w cierpliwość, szczególnie jeśli mówimy o początku lata. Więc witamy na forum, życzę sukcesów w hodowli oraz rozwijaniu pasji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Ja też jestem zdziwiony. Najtrudniejsza grupa rosiczek. Bardzo wybredna i możesz przygotować się na duże straty (czasem padają bez powodu) no i koszty sprowadzania bulw, jeśli się rozwiniesz. Życzę powodzenia, bo nawet mnie zaskakują. Potwierdzam informacje co do cierpliwości, bo przy nich trzeba wyrobić sobie swoją normę w podlewaniu, czekaniu na bulwę przy spoczynku, przechowywaniu w spoczynku itd. Będę obserwował jak Ci idzie. Trzymam kciuki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 27 Maja 2016 Autor Share Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) @allgreen Dzięki bardzo. Mam sporo gatunkowych falków podobno trudnych, a u mnie rosną dosyć dobrze, co oczywiście nie znaczy, że bulwiaste też będą Cierpliwość się bardzo przyda. Co do wiedzy to przeczytałem już chyba wszystko, co można było znaleźć w necie, a jestem kilkujęzyczny Teraz przygotowuję substrat i doniczki. Zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie Edytowane 27 Maja 2016 przez bookhar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi