allgreen Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 (edytowane) Bywa tak, że czasem owadożery witają w różnych marketach, poza już tak znanymi jak: Leroy Merlin, OBi czasem IKEA, Castorama czy Kaufland. I teraz tak, chodzi mi w tym temacie aby pojawiały się posty o dostawie roślin owadożernych. Bo często bywa, że są na ten temat dyskusje na sboxie, ale za szybko te informacje toną w ilości postów na nim. Dlatego można by pozostawić tu jako (jeżeli można prosić Administrację o podpięcie) stały temat. Myślę, że każdy nawet bardziej zaawansowany hodowca może się tym zainteresować- może być, że czasem trafią się i rzadsze roślin. Temat na pewno posłuży się początkującym z owadożerami Tak więc jeżeli ktoś gdzieś czy to w gazetce czy w samym sklepie zauważy taką ofertę, to było by fajnie zostawiać taką informacje. W miarę możliwości proszę pisać: - sieć sklepów - orientacyjnie gatunki/rodzaj - cena - czas/oferta ważna od - opcjonalnie stan, jeśli widzieliśmy rośliny lub informacja z internetu (przykładowe zdjęcie) Edytowane 22 Maja 2016 przez tracer274 Przeniesienie do odpowiedniego działu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emdine Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 W trakcie dzisiejszych zakupów w sklepie Auchan przy ulicy jubilerskiej w Warszawie. Rośliny naajprawdopodobniej wczoraj lub nawet dzisiaj zostały wystawione na sklep więc ich kondycja jest naprawdę dobra. Rośliny jakie możemy dostać to S. krzyżówki flavy, purpurea, juthaip soper. Dzbanecznik Blood Marry oraz muchołówki ktore niestety nie wyglądają atrakcyjnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 Oo takie informacje chodzi Dzięki za pierwszego posta z info. Niestety u mnie nie ma Auchan. W takim wypadku niedługo lub już można się spodziewać podobnych roślin w Kauflandzie. W zeszłym roku też były w tym czasie. Btw. Czy nie lepiej, by temat został w dziale sprzedam? Jak ktoś się będzie interesował zakupem roślin, to właśnie dział sprzedam jest chyba do tego odpowiedni w ramach informacji. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emdine Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Niestety dział sprzedam nie daje możliwości na odpowiadanie na posty . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 29 Maja 2016 Autor Share Napisano 29 Maja 2016 (edytowane) A no tak Edytowane 29 Maja 2016 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Dziś czyli od 2.06 - 8.06 sklepy sieci Kaufland oferują rośliny owadożerne w cenie 9,99 Polecam sprawdzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 (edytowane) Kaufland informacja z dnia 03.08 świeża mała dostawa. Dostępne dwie odmiany S. purpurea (bądź ich hybrydy, nie jestem pewien) plus hybrydy z S. leucophylla. Cena 10 zł, w mojej miejscowości brak innych owadożernych. Tylko kapturki. Edytowane 3 Sierpnia 2016 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spid2755 Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Od jutra kolejne owadożery w Kauflandzie po 9,99 zł.Polecam Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez spid2755 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) RO w Auchan mają być dostępne od 22 maja Edytowane 15 Maja 2017 przez dokkrb Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Oooo :-) Dzięki za info. Zobaczymy jak ze stanem zdrowia, ale na początku może być nieźle :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Kaufland 08-13.06 kapturnice i muchole po 9,99 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2017 Tak oweowadożery wyglądają w moim mieście w innych Kauflandach pewnie podobnie Ponadto w wielu kwiaciarniach szczególnie w tych większych są owaożery. Więc musi być teraz wysyp w hurtowniach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekMM Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Byłeś, widziałeś i może zidentyfikowałeś? Zanabyłem więc jestem ciekaw :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aShadow Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 Ja dziś byłam i kupiłam obie kapturnice i muchołówkę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2017 Tak jak widać muchole można podpisać jako typical lub red green a kapturki to się pewnie nawet producenci nie domyślają co to dokładnie jest. Można zgadywać jedynie z czym to mieszanka, ale i tak zostaje to Sarracenia x. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi