Skocz do zawartości

Informacje o dostawach owadożerów w...

allgreen

Rekomendowane odpowiedzi

Bywa tak, że czasem owadożery witają w różnych marketach, poza już tak znanymi jak: Leroy Merlin, OBi czasem IKEA, Castorama czy Kaufland.

I teraz tak, chodzi mi w tym temacie aby pojawiały się posty o dostawie roślin owadożernych. Bo często bywa, że są na ten temat dyskusje na sboxie, ale za szybko te informacje toną w ilości postów na nim. Dlatego można by pozostawić tu jako (jeżeli można prosić Administrację o podpięcie) stały temat. Myślę, że każdy nawet bardziej zaawansowany hodowca może się tym zainteresować- może być, że czasem trafią się i rzadsze roślin. Temat na pewno posłuży się początkującym z owadożerami :)

Tak więc jeżeli ktoś gdzieś czy to w gazetce czy w samym sklepie zauważy taką ofertę, to było by fajnie zostawiać taką informacje.

W miarę możliwości proszę pisać:

- sieć sklepów

- orientacyjnie gatunki/rodzaj

- cena

- czas/oferta ważna od

- opcjonalnie stan, jeśli widzieliśmy rośliny

lub informacja z internetu (przykładowe zdjęcie)

post-5686-1463680549_thumb.png

Edytowane przez tracer274
Przeniesienie do odpowiedniego działu.
Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

W trakcie dzisiejszych zakupów w sklepie Auchan przy ulicy jubilerskiej w Warszawie. Rośliny naajprawdopodobniej wczoraj lub nawet dzisiaj zostały wystawione na sklep więc ich kondycja jest naprawdę dobra. Rośliny jakie możemy dostać to S. krzyżówki flavy, purpurea, juthaip soper. Dzbanecznik Blood Marry oraz muchołówki ktore niestety nie wyglądają atrakcyjnie.

post-6913-1463921314_thumb.jpg

post-6913-1463921319_thumb.jpg

post-6913-1463921324_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Oo takie informacje chodzi :) Dzięki za pierwszego posta z info. Niestety u mnie nie ma Auchan. W takim wypadku niedługo lub już można się spodziewać podobnych roślin w Kauflandzie. W zeszłym roku też były w tym czasie.

Btw. Czy nie lepiej, by temat został w dziale sprzedam? Jak ktoś się będzie interesował zakupem roślin, to właśnie dział sprzedam jest chyba do tego odpowiedni w ramach informacji.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...

Kaufland informacja z dnia 03.08 świeża mała dostawa. Dostępne dwie odmiany S. purpurea (bądź ich hybrydy, nie jestem pewien) plus hybrydy z S. leucophylla. Cena 10 zł, w mojej miejscowości brak innych owadożernych. Tylko kapturki.

Edytowane przez allgreen
Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • 8 months later...
  • 4 weeks later...