Skocz do zawartości

Informacje o dostawach owadożerów w...

allgreen

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj w Warszawskiej Biedronce blisko Centrum Nauki Kopernika ( obok sklepu Militaria.pl ) zauważyłem dostawę roślinek owadożernych, mieli między innymi aliciae, caspensisy i kilka muchołówek cena to 13.99.

Możecie się zorientować czy w waszych sklepach też ich nie ma widać zrobiło się to ostatnio na topie.

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Wczoraj w Warszawskiej Biedronce blisko Centrum Nauki Kopernika ( obok sklepu Militaria.pl ) zauważyłem dostawę roślinek owadożernych, mieli między innymi aliciae, caspensisy i kilka muchołówek cena to 13.99.

Możecie się zorientować czy w waszych sklepach też ich nie ma widać zrobiło się to ostatnio na topie.

Ja dziś w jednej z pomorskich biedronek zobaczyłam kilka rosiczek i dwie kapturnice, w bardziej niż opłakanym stanie. Jedna rosiczka całkowicie spleśniała... Cena się zgadza, 13.99.

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

W L kapturnic nie było a muchole jakby zaparzone. Miały takie obwisłe, miękkie liście.

Dziś byłem w Kaufie i mieli świeżą dostawę kapturnic i mucholi (niektóre miały dość czerwone wnętrza pułapek) w cemie 10.99/szt.

W stosunku do poprzedniej dostawy rośliny były mniejsze ale wiele z nich miało już młode na przyrostach (rośliny były gęstsze).

Czyli tym razem poszło w ilość, a nie w jakość :-)

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

Dzisiaj widziałam w Obi roślinki: muchołówki, dzbaneczniki. Doniczka 6cm - 12,99 zł, doniczka 12cm - 19,99. Potem jakieś droższe, opisane jako: rośliny owadożerne. Były też jakieś maleńkie doniczki, ok. 3-4cm średnicy, z czymś co od biedy przypominało muchołówkę, chyba bezcenne - bo metki brak.

Niestety rośliny ledwo dychające, zmarniałe :(

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podawaj info o sklepach takich jak oni czy Castorama, Kaufland.Owadozery to codzienność w obi .

A nie od tego służy temat żeby informować o obecności roślin mięsożernych w sklepach? W moim mieście mięsożery w OBI nie są codziennością, podobnie w Kauflandzie trudno na nie trafić.

Thori zatem za informację dziękuję, a Maksiowi radzę mówić w przyszłości za siebie.

Odnośnik do odpowiedzi

A nie od tego służy temat żeby informować o obecności roślin mięsożernych w sklepach? W moim mieście mięsożery w OBI nie są codziennością, podobnie w Kauflandzie trudno na nie trafić.

Thori zatem za informację dziękuję, a Maksiowi radzę mówić w przyszłości za siebie.

''Bywa tak, że czasem owadożery witają w różnych marketach, POZA JUŻ TAK ZNANYMI jak: Leroy Merlin, OBi czasem IKEA, Castorama czy Kaufland.''

A co było napisane w pierwszym poście?

Odnośnik do odpowiedzi

''Bywa tak, że czasem owadożery witają w różnych marketach, POZA JUŻ TAK ZNANYMI jak: Leroy Merlin, OBi czasem IKEA, Castorama czy Kaufland.''

A co było napisane w pierwszym poście?

To co zacytowałeś, ale chyba nie rozumiesz kontekstu.

Rozwieje wszystkie wątpliwości jeśli o dziwo jakieś są. Temat jest do informowania o dostawach RO w sklepach stacjonarnych. Czy jest to OBI, Kaufland, Lidl czy nawet Kwiatki Bożeny. Była dostawa, ktoś informuje co kiedy i za ile i koniec tematu.

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • 8 months later...