Skocz do zawartości

Jaka 'szklarenka'?

luki174

Rekomendowane odpowiedzi

E tam, żadne meczenie. W domu mamy wszystkie potrzebne narzędzia i sprzęty do obróbki. Chwila roboty i jako tako nie ponioslem żadnych kosztów z wypaczeniem foli ;)

Pewnie za niedlugo czeka mnie wykonanie kolejnej takiej szklarenki, ale najpierw sprawdzę, czy takowa sie sprawdzi :)

Odnośnik do odpowiedzi

A tak moja szklarenka wygląda usadowiona na wlasciwym miejscu ;)

W1DZk5O.jpg

Powiedzcie mi, proszę czy male rosiczki, siewki oraz sadzonki z pędów, liści lepiej zostawić w domu pod lampa LED, czy tez wystawić na zewnątrz do tej malej szklarni?

Edytowane przez luki174
Odnośnik do odpowiedzi

A tak moja szklarenka wygląda usadowiona na wlasciwym miejscu ;)

W1DZk5O.jpg

Powiedzcie mi, proszę czy male rosiczki, siewki oraz sadzonki z pędów, liści lepiej zostawić w domu pod lampa LED, czy tez wystawić na zewnątrz do tej malej szklarni?

Jak masz taki sprzęt to na dwór, ale nie od razu. Tak przez tydzień może dwa wynoś je z rana, zanim słońce będzie w zenicie osłoń je jakimś parasolem, po południu ściągnij parasol, a przed nocą do domu. Wiem, że upierdliwe zadanie ale jeśli ich nie przyzwyczaisz to ci je słońce spali albo w nocy dostaną szoku temperaturowego i będzie po siewkach. Przy okazji dorosłym okazom taka aklimatyzacja też nie zaszkodzi.

Odnośnik do odpowiedzi