Mekk Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Cześć! Wychodzimy do Was z ciekawą propozycją, otóż: Jak już pewnie słyszeliście, Roraima powróci do warszawskiego zoo z owadożerami już w dniach 25.06 - 10.07.2016. W tych dniach powstanie hala o powierzchni blisko 100 metrów kwadratowych, wyłącznie dla naszych owadożernych pupilków Chcielibyśmy wyjść z nowym pomysłem, otóż przy okazji tego eventu, organizacji pewnego rodzaju konkursu na najlepszego polskiego hodowcę. Każdy chętny hodowca miałby możliwość zaprezentowania rośliny bądź kompozycji roślin nie przekraczającej powiedzmy powierzchni podstawy/doniczki 50x50cm. Wybrane jury poprzez głosowanie wybrałoby właśnie tego najlepszego hodowcę, a ten otrzymałby statuetkę wraz z bonem 350 PLN do wydania w naszym sklepie, pozostałe miejsca też byśmy docenili Do tego pewnie jakieś nagrody w roślinkach. To tak w telegraficznym skrócie Najlepszym dniem na organizację na pewno byłaby sobota bądź niedziela (25 albo 26, może później?). Warunkiem organizacji jest naturalnie liczba uczestników - podjęlibyśmy się organizacji jeśli wstępnie zgłosiłoby się przynajmniej 10 osób. Czyli reasumując - może zgłosić się każdy, nie należy mieć kompleksów mega wyrośnięte capensisy też są spoko jeśli będzie zainteresowanych około 10 osób - organizujemy, jeśli nie - zostawiamy pomysł na następne lata. Dajcie znać co sądzicie. Pozdrawiam, Michał Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Mekk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Ja już się zgłaszam. Mieszkam tak blisko, że przyniesienie czegokolwiek nie będzie problemem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Ja też jestem za, lecz moją kompozycję nie jestem w stanie dostarczyć do Warszawy z przyczyn czysto technicznych (podstawa szklana 40*40*20) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 30 Maja 2016 Autor Share Napisano 30 Maja 2016 Ja też jestem za, lecz moją kompozycję nie jestem w stanie dostarczyć do Warszawy z przyczyn czysto technicznych (podstawa szklana 40*40*20) Ok, tylko to wcale nie musi być kompozycja, a zwyczajnie może być roślina w doniczce. Dowolna inwencja twórcza wskazana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emik3 Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Hm... Idea konkursu fajna, jednak moim zdaniem dostarczenie ciekawych kompozycji do konkursu będzie problematyczne a wystartują właściwie wyłącznie pojedyncze rośliny. Z drugiej strony w związku z tym, że trzeba będzie dostarczyć rośliny, to udział wezmą praktycznie same osoby z Warszawy, a biorących udział będzie mało i transport na większe odległości roślin może się odbić na ich kondycji. Proponowałbym zrobić coś na mniejszą skalę na miejscu np. konkurs wiedzy o owadożerach dla odwiedzających stanowisko jednorazowo, albo codziennie o określonej godzinie. Z drugiej strony, to czy byłaby możliwość odbioru zamówienia, albo też zakupu roślinek w zoo, czy to będzie hala wyłącznie prezentacyjna? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Utricularca Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 Ja bym była chętna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 31 Maja 2016 Autor Share Napisano 31 Maja 2016 Hm... Idea konkursu fajna, jednak moim zdaniem dostarczenie ciekawych kompozycji do konkursu będzie problematyczne a wystartują właściwie wyłącznie pojedyncze rośliny. Z drugiej strony w związku z tym, że trzeba będzie dostarczyć rośliny, to udział wezmą praktycznie same osoby z Warszawy, a biorących udział będzie mało i transport na większe odległości roślin może się odbić na ich kondycji. Proponowałbym zrobić coś na mniejszą skalę na miejscu np. konkurs wiedzy o owadożerach dla odwiedzających stanowisko jednorazowo, albo codziennie o określonej godzinie. Z drugiej strony, to czy byłaby możliwość odbioru zamówienia, albo też zakupu roślinek w zoo, czy to będzie hala wyłącznie prezentacyjna? Z doświadczenia wiemy, że sporo kolekcjonerów dociera na wystawy po prostu autem - wtedy transport roślin praktycznie nie stanowi problemu. Dobrze zabezpieczona roślina spokojnie może zostać przewieziona nawet autobusem. Zresztą, dlaczego mamy czuć się gorsi niż inni hobbyści, którzy potrafią np. ze swoimi gołębiami jechać przez pół Polski ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Czekamy jeszcze tydzień na Wasze zgłoszenia i ewentualne sugestie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Ja się zgłaszam! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heliamfan Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Zgłaszam się Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idolomantisdiabolico Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 uuu ! to nie mam szans ale i tak wystartuje dla zabawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sophisticated Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Jeśli będę wtedy w Warszawie i będę dysponowała chwilą czasu, to pewnie zajrzę. :') Nie bardzo mam się czym chwalić, w pierwszej chwili pomyślałam o moim kochanym dzbaneczniku, ale skoro nie należy mieć kompleksówto może wezmę mojego maciupkiego tłustoszka. Haha. Odważnym trzeba być, a co! Ponawiam też pytanie, bo nie zauważyłam odpowiedzi, a też jestem ciekawa. Z drugiej strony, to czy byłaby możliwość odbioru zamówienia, albo też zakupu roślinek w zoo, czy to będzie hala wyłącznie prezentacyjna? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adivip125 Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Wstępnie też się zgłaszam - tylko przed podjęciem ostatecznej decyzji dobrze byłoby poznać więcej szczegółów na temat konkursu - na jak długo trzeba by zostawić rośliny na wystawie, jak długo trzeba być itp. - ale to później. Bardzo ciekawy pomysł z tym konkursem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2016 Będzie również możliwość zakupu roślin w zoo jak najbardziej, składać zamówienia z oferty tez można ☺ mniej więcej po wystawie w Krakowie planowany jest update oferty, więc wybór powinien Wam przypaść do gustu ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 2 Czerwca 2016 Share Napisano 2 Czerwca 2016 Będzie również możliwość zakupu roślin w zoo jak najbardziej, składać zamówienia z oferty tez można ☺ mniej więcej po wystawie w Krakowie planowany jest update oferty, więc wybór powinien Wam przypaść do gustu ? Ja tylko mam nadzieję, że to co ma się znaleźć w tym updacie, będzie można również kupić w Krakowie! Jak nie, to proszę o jakiś "early access" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi