Skocz do zawartości

Ważne! Projekt konkursu + warszawskie Zoo

Mekk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

mam pytanko Mekk ,w mojej kompozycji bedzie 9 roslin , ale przydalby mi sie ladny capensis ( co za wstyd takk) to jak go kupie na wystawiebedzie sie liczyl? Nie chodzi mi o to ze nie mam co dac ale nie mam zadnej wiekszej rosiczki takk

Sam się zastanów i odpowiedz na to pytanie :P

Odnośnik do odpowiedzi

Wstępnie też się zgłaszam - tylko przed podjęciem ostatecznej decyzji dobrze byłoby poznać więcej szczegółów na temat konkursu - na jak długo trzeba by zostawić rośliny na wystawie, jak długo trzeba być itp. - ale to później. Bardzo ciekawy pomysł z tym konkursem :)

Przepraszam, że dopiero teraz Ci odpisuje, ale nie zauważyłem wcześniej :)

W takich wstępnych planach, myślę że ze względów logistycznych należałoby zostawić rośliny na mniej więcej 3-4 godziny. Oczywiście, finalnie po zgłoszeniu 10 osób przygotujemy pełny regulamin.

Kolejnym pomysłem jest to, że w konkursie mogliby głosować ludzie odwiedzający Zoo - tutaj zdecydowanie postawiliby pewnie na estetykę, a jury kierowałoby się raczej kwestiami unikalności danego gatunku/hybrydy oraz kondycją rośliny od strony "profesjonalnej" :) Czyli tak wstępnie - na wynik głosowania miałoby wpływ jury jak i zwiedzający zoo. Oczywiście traktujemy to głównie jako zabawę i fajny pomysł na spędzenie weekendu dla hodowcy, przy okazji dobrą okazję na integracje :) Co jeszcze ważne, wcześniej pisaliśmy o wymiarach 50x50cm - nadmieniam, że to tylko rozmiar podstawy, sama roślina może być nawet kilkumetrowym pnączem.

Odnośnik do odpowiedzi

Co jeszcze ważne, wcześniej pisaliśmy o wymiarach 50x50cm - nadmieniam, że to tylko rozmiar podstawy, sama roślina może być nawet kilkumetrowym pnączem.

To może tłustosz esseriana 1 egzemplarz w doniczce 5 cm na podstawku 50x50? :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, żeby nie było niejasności :) Poprosimy, żeby każdy chętny napisał "Zgłaszam się" (niektórzy już to zrobili wcześniej :) ). Kilka osób napisało na tyle niejednoznacznie, że nie do końca wiemy, czy wpisywać ich na listę, czy nie ;) ?

Odnośnik do odpowiedzi